Η Jaguar επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται το νέο sedan μοντέλο της, το XE, ενώ από την teaser εικόνα βλέπουμε ότι θα διαθέτει φώτα ημέρας LED και μια μεγάλη μάσκα με σπορτίφ σπόιλερ μπροστά.

Νέο sedan από τη Jaguar

5.603 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/3/2014

Η Jaguar με μια teaser εικόνα ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το 2015 ένα νέο sedan, το XE, που θα βασίζεται σε κοινή αλουμινένια πλατφόρμα με το C-X17, ενώ θα διαθέτει νέα μοτέρ με χαμηλές εκπομπές CO2.

 
Μετά το C-X17 concept, το πρώτο crossover της αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας -σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της- θα ακολουθούσαν και άλλα μοντέλα που θα χρησιμοποιούσαν τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο.

Έτσι λοιπόν, η Jaguar επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται το νέο sedan μοντέλο της -το XE- το οποίο θα πατά στην εν λόγω ελαφριά πλατφόρμα και θα παρουσιαστεί μέσα στο χρόνο, αφού το πλάνο της εταιρείας είναι να λανσαριστεί στις αγορές στα μέσα του 2015.

Επιπλέον, οι πληροφορίες για το μοντέλο κάνουν λόγο για τους κινητήρες του, οι οποίοι θα είναι νέοι 2λιτροι, 4κύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου και θα τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6, με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του μοντέλου, από την teaser φωτογραφία βλέπουμε ότι θα διαθέτει φώτα ημέρας LED και μια μεγάλη μάσκα κι ένα σπορτίφ σπόιλερ που κατεβαίνει μέχρι χαμηλά, προσφέροντας σύγχρονο στιλ στο νέο αγγλικό sedan. Τέλος, οι πηγές μας αναφέρουν πως το εν λόγω μοντέλο θα λανσαριστεί και σε άλλες εκδόσεις coupe, cabriolet και station wagon, ενώ η τιμή εκκίνησής του θα βρίσκεται κοντά στα 37.000 ευρώ περίπου (τιμή Αγγλίας).