Υπάρχουν παραπάνω από ένα εκατομμύριο pixel σε κάθε φωτιστικό σώμα.

¶λλη μια λειτουργία του συστήματος αυτού είναι ότι μπορεί αυτόματα να προσαρμόσει τα σύμβολα που δείχνει το αυτοκίνητο στον δρόμο (κάτι σαν Ηead-Up Display) σκανάροντας την κατάσταση του οδοστρώματος.

Χρησιμοποιεί μάλιστα το προσαρμοζόμενο σύστημα Highbeam Assist στην περίπτωση που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κάποιος άλλος οδηγός, ώστε να μην τον «τυφλώσει».

Νέο σύστημα ασφαλείας από την Mercedes

2.286 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2018)

H Mercedes παρουσίασε ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας που χρησιμοποιεί πάνω από 1 εκατ. pixels για να παρουσιάσει μέσω των φωτιστικών σωμάτων μια σειρά από προειδοποιήσεις στον οδηγό.

Η Μercedes-Benz θεωρείται μια από αυτές τις εταιρείες που πρωτοπόρησαν στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, έχοντας επενδύσει στο παρελθόν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με το νέο σύστημα όμως που λανσάρει στην νέα Μaybach S-Class αποδεικνύει έμπρακτα ότι συνεχίζει να είναι η αιχμή του δόρατος στην εξέλιξη τέτοιων συστημάτων.

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο Digital Light σύστημα με τον γερμανικό κολοσσό να αναφέρει ότι είναι πολύ πιο εξελιγμένο σε σχέση με άλλα συστήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από παραπάνω από ένα εκατομμύριο pixel σε κάθε φωτιστικό σώμα που σε συνεργασία με κάποιο ενσωματωμένο υπολογιστή μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένα σύμβολα πάνω στο οδόστρωμα με την μορφή φωτός για να βοηθήσουν τον οδηγό να παραμείνει σε σωστή πορεία. Χρησιμοποιεί μάλιστα το προσαρμοζόμενο σύστημα Highbeam Assist στην περίπτωση που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κάποιος άλλος οδηγός, ώστε να μην τον «τυφλώσει».
 
¶λλη μια λειτουργία του συστήματος αυτού είναι ότι μπορεί αυτόματα να προσαρμόσει τα σύμβολα που δείχνει το αυτοκίνητο στον δρόμο (κάτι σαν Ηead-Up Display) σκανάροντας την κατάσταση του οδοστρώματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μπορεί να παρουσιάσει την ένδειξη του χιονιού αν το οδόστρωμα είναι παγωμένο ενώ μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό με μια σειρά από σύμβολα, όταν επίκειται κίνδυνος.

Το πρωτοποριακό σύστημα αυτό χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή μόνο στην Maybach S-Class αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μέσα στις προθέσεις της μάρκας να προσφέρει το σύστημα αυτό και στα πιο «προσιτά» μοντέλα της.

AUTOFIT PASXA
skoda