Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου.

Νέο teaser του Ariya από τη Nissan (+vid)

3.180 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2020)

Η Nissan απέχει λίγες μόνο μέρες από την παρουσίαση του Ariya, του νέου της ηλεκτρικού crossover και πάνω σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε ένα νέο και πιο αποκαλυπτικό, από τα προηγούμενα, teaser βίντεο.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου, αλλά μέχρι τότε η ιαπωνική μάρκα μας κρατά σε εγρήγορση με το νέο βίντεο που δημοσίευσε. Σε αυτό το Ariya παρουσιάζεται αρχικά σε δοκιμές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ στη συνέχει η θερμοκρασία ανεβαίνει και το μοντέλο περνά σε πιο ζεστές κλιματολογικές συνθήκες.
 
Φυσικά η Nissan δεν μας αφήνει να δούμε πολλά στοιχεία από την εξωτερική εμφάνιση, ωστόσο αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως το μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο. Για παράδειγμα η γρίλια και τα LED φωτιστικά σώματα φαίνονται πανομοιότυπα, ενώ ακόμα και ο σχεδιασμός του προφυλακτήρα είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν του concept.
 
Από κει και πέρα εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή το Ariya θα τοποθετηθεί κάτω από τη νέα γενιά Χ-Τrail από άποψη μεγέθους και θα βασιστεί πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα αναμένεται να εξοπλιστεί με το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPilot, καθώς και τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που προσφέρει  στη Nissan.
 
Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε τίποτα επίσημο για το κινητήριο σύνολο, εκτός από το ότι θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα περιλαμβάνει δύο κινητήρες - έναν σε κάθε άξονα.   
 

Mercedes
test center