2 φωτογραφίες »

Η αποκάλυψη του νέου Nissan Qashqai θα γίνει στις 18 Φλεβάρη.

Νέο teaser του ολοκαίνουργιου Nissan Qashqai (+vid)

7.635 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2021)

Η αποκάλυψη του νέου Nissan Qashqai στις 18 Φλεβάρη είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα και έτσι η ιαπωνική μάρκα συνεχίζει τα teaser πριν μας δείξει επίσημα τη νέα γενιά του best seller SUV.


Το νέο teaser βίντεο που δημοσίευσε η μάρκα αφορά τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν λεπτό σχεδιασμό και εκτίνονται από το πλαϊνό μέρος έως και την πόρτα του χώρου αποσκευών, ενώ ταυτόχρονα το βίντεο μαρτυρά πως το νέο Qashqai θα έχει τη δυνατότητα διχρωμίας με μαύρη οροφή και άλλο χρώμα στο υπόλοιπο αμάξωμα.
 
Από κει και πέρα γνωρίζουμε πως το νέο Qashqai θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το τρέχον, ωστόσο είναι σημαντικό να τονιστεί πως το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά 20 χιλιοστά προσφέροντας περισσότερο χώρο στα πόδια των πίσω επιβατών. Θα βασιστεί στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας CMF-C της Συμμαχίας, ενώ θα έχει ένα προηγμένο σύστημα προβολέων που προσαρμόζει το σχήμα της δέσμης σύμφωνα με τις οδικές συνθήκες και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Η δέσμη χωρίζεται σε 12 μεμονωμένα στοιχεία που απενεργοποιούνται επιλεκτικά κατά την ανίχνευση ενός επερχόμενου οχήματος.
 
Στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό η μάρκα έχει εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 9 ιντσών, το οποίο θα είναι προεγκατεστημένο με πλήθος συνδεδεμένων υπηρεσιών. Το νέο infotainment θα συνοδεύεται από ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και ένα επίσης νέο head-up display 10,8 ιντσών. 504 λίτρα θα μπορούν πλέον να φιλοξενηθούν  στο πορτ-μπαγκάζ, ήτοι 74 περισσότερα από το σημερινό αυτοκίνητο.
 
Το νέο Qashqai θα εξοπλίζεται με έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 1,3 DiG-T που θα συνδυάζεται με ένα 12βολτο ήπια υβριδικό σύστημα για απόδοση είτε 140 ίππων και 240 Nm ροπής, είτε 160 ίππους και 260 Nm ροπής. Η δεύτερη επιλογή είναι το υβριδικό σύστημα e-Power, όπου για την αγορά της Ευρώπης θα αποτελείται από ένα μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 140kW, με την τελική ισχύ να ανέρχεται στα 190 άλογα και τα 330 Nm ροπής και κίνηση στους δύο τροχούς.  
   

Mercedes
moto