Nέο video teaser για το ηλεκτρικό Ioniq 5

2.206 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Το Ιοniq 5 θα γίνει το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην καινούρια E-GMP πλατφόρμα της Hyundai που αναπτύχθηκε για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ένα νέο teaser video δημοσίευσε η Hyundai θέλοντας να προμοτάρει τον ερχομό του νέου Ioniq 5 που είναι προγραμματισμένο να κάνει ντεμπούτο τον επόμενο μήνα.

Στο κλιπ των 43 δευτερολέπτων, η Hyundai δείχνει πλάνα από άλλα μοντέλα της γκάμα της πριν το Ioniq 5 κάνει για λίγο την εμφάνισή του με τα μοναδικά του εμπρός φωτιστικά σώματα και την υπόσχεση πως «θα κάνει τον κόσμο να γυρίζει, ξανά». Το video δυστυχώς δεν αποκαλύπτει το Ioniq 5, μας δίνει όμως μια καλή ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Tα LED φωτιστικά σώματα τόσο μπροστά όσο και πίσω που αποτελούν χαρακτηριστικά της ταυτότητας «Parametric Pixels» που θα δώσει στο μοντέλο η μάρκα. Από κει και πέρα στο εμπρόσθιο μέρος, φαίνεται πως το καπό θα έχει μειωμένα τα κενά που το χωρίζουν με τα άλλα πάνελ του αμαξώματος προκειμένου να βελτιώσουν την αεροδυναμική.
 
Οι τροχοί 20 ιντσών διαθέτουν γεωμετρικό σχεδιασμό και βρίσκονται τοποθετημένοι αρκετά μπροστά στο αυτοκίνητο. Αυτό συμβαίνει επειδή η νέα αρχιτεκτονική E-GMP επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στις αναλογίες του μοντέλου. Μιας και μιλήσαμε για την πλατφόρμα E-GMP, να θυμίσουμε πως το Ioniq 5 θα είναι το πρώτο Hyundai που θα βασιστεί σε αυτή, ενώ αναμένονται πολλά ακόμα μοντέλα να τη χρησιμοποιήσουν, μεταξύ αυτών και αυτοκίνητα από τις Kia και Genesis.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Hyundai υποστηρίζει ότι με μόλις 5 λεπτά φόρτισης από ένα ισχυρό ταχυφορτιστή, το Ioniq 5 θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα! Όπως προαναφέραμε το μοντέλο θα παρουσιαστεί ηλεκτρονικά σε μία εκδήλωση τον Φλεβάρη του 2021.
 

OPEL NEA MONTELA
test center