Οι μηχανικοί της Mazda εργάζονται πάνω στην εξέλιξη ενός νέου περιστροφικού κινητήρα (Wankel) για ένα από τα μελλοντικά sports car της μάρκας.

Νέος wankel από τη Mazda;

2.936 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2017)

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που θέλουν την Mazda να εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός νέου περιστροφικού κινητήρα, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της μάρκας.

Πάει καιρός από τότε που η Mazda σταμάτησε την παραγωγή του τελευταίου περιστροφικού κινητήρα (Wankel), με κωδική ονομασία 13B-MSP για τα μοντέλα παραγωγής, εντούτοις δηλώσεις του επικεφαλής στον τομέα των κινητήρων της ιαπωνικής φίρμας, κ. Mitsuo Hitomi, τους επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Hitomi, αλλά και τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, η Mazda εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός νέου wankel κινητήρα μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα εξοπλίζει κάποιο από τα μελλοντικά sports car της φίρμας.
 

Πιο συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για το λανσάρισμα ενός υπερτροφοδοτούμενο SkyActiv-R κινητήρα με δύο ρότορες χωρητικότητας 800 κ.εκ., ήτοι συνολικής χωρητικότητας 1,6 λτ., τον οποίο δεν αποκλείεται να δούμε και ως range extender σε ένα από τα plug-in υβριδικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η μάρκα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο φαντάζει σχεδόν απίθανο καθώς ένα τέτοιο μοτέρ θεωρείται αρκετά μεγάλο για αυτό το ρόλο.

Σημειώνουμε τέλος, πως η Mazda συνεχίζει να κρατά τα χαρτιά της κλειστά, ακόμη και σε αυτά τα τελευταία σχόλια και προσπαθεί σαφώς να δημιουργήσει εντυπώσεις για μια ανακοίνωση στο εγγύς μέλλον. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…

ELASTIKA 2024
OPEL