Το σίγουρο είναι πως η νέα BMW Σειρά 4 είναι ένα sexy αυτοκίνητο και το δηλώνει από τη πρώτη στιγμή. Οι ευμεγέθεις διαστάσεις κρύβονται επιμελώς, μόλις ο οδηγός πατήσει το δεξί πεντάλ.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το σίγουρο είναι πως η νέα BMW Σειρά 4 είναι ένα sexy αυτοκίνητο και το δηλώνει από τη πρώτη στιγμή. Οι ευμεγέθεις διαστάσεις κρύβονται επιμελώς, μόλις ο οδηγός πατήσει το δεξί πεντάλ.

Δοκιμή: Νέα BMW 420d 184PS

36.063 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2013)

Η άφιξη της σειράς 4 της BMW, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα coupe μοντέλα της φίρμας. Τεχνολογία, σπορ αίσθηση και αυξημένο prestige, σε ένα πακέτο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό στο ευρύ κοινό είναι πως η νέα BMW Σειρά 4 δεν είναι η coupe version της Σειράς 3. Είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο το οποίο απλά μοιράζεται με το έτερο μοντέλο της φίρμας κάποια εξαρτήματα. Πέρα αυτών των δεδομένων εξίσου σημαντικά είναι και τα παρακάτω:
Έπειτα από 38 έτη παύει να υφίσταται coupe 3αρα, ενώ με τον ερχομό της νέας 4άρας, πλέον τα ζυγά νούμερα θα ακολουθούν τα coupe μοντέλα που θα κατασκευάζει η βαυαρική φίρμα. 
Εμφάνιση: Ξεχωριστή και φινετσάτη
Όταν κάποιος μπει στην διαδικασία να αγοράσει ένα εντυπωσιακό coupe, αναμφίβολα δηλώνει το στιλ του και το γενικότερο lifestyle του. Όποια δήλωση στιλ κι αν θέλετε να κάνετε, με την BMW 420d το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρει τον αποδέκτη της. Το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο, φαρδύτερο, αλλά και χαμηλότερο συγκριτικά με τη 3αρα coupe, ενώ το hot point του αυτοκινήτου, είναι πως το πίσω μέρος του, το οποίο είναι φαρδύτερο από το εμπρός (φαρδύτερα είναι και τα ελαστικά του), τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο, το sport πισωκίνητο προσανατολισμό του μοντέλου.
Στο εμπρός μέρος συναντάμε μερικά αεροδυναμικά βοηθήματα, (λέγε με Air Curtains και Air Breathers), τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα, στην αεροδυναμική­, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να αγγίζει το 0,28. Ως Air Curtains ορίζονται τα μεγάλα ανοίγματα ­δεξιά και αριστερά του προφυλακτήρα, ενώ ως Air Breathers, τα βράγχια στα πλαϊνά φτερά μέσω των οποίων απομακρύνεται η πλεονάζουσα θερμότητα από τους θόλους των τροχών. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center