Tο νέο πολυτελές σεντάν της Audi εξοπλίζεται από το V8 bi-turbo βενζινοκινητήρα 4,0 λίτρων TFSI που αποδίδει 571 ίππους και ροπή 800 Nm.

Βασικό χαρακτηριστικό του S8 είναι τα πολλά τεχνολογικά συστήματα που κάνουν πιο άνετο το ταξίδι.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ σχεδίασης καθίσματα.

Tα 38 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προσφέρει η Audi για το νέο S8 διαχωρίζονται στα πακέτα City και Tour.

Ντεμπούτο για το Audi S8

7.608 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2019)

Με 571 ίππους, δυναμικό στιλ, κομψή εμφάνιση και όντας ήπια υβριδικό το νέο Audi S8 παρουσιάστηκε σήμερα από τη γερμανική εταιρεία.


Ξεκινώντας από το κομμάτι του κινητήρα το νέο πολυτελές σεντάν της Audi εξοπλίζεται από το V8 bi-turbo βενζινοκινητήρα 4,0 λίτρων TFSI που αποδίδει 571 ίππους και ροπή 800 Nm. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει πως χάρη στο ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ η εξοικονόμηση καυσίμου φτάνει μέχρι και τα 0,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
 
Βασικό χαρακτηριστικό του S8 είναι τα πολλά τεχνολογικά συστήματα που κάνουν πιο άνετο το ταξίδι. Εκτός του συστήματος τερακίνησης (quattro), η ενεργή τετραδιεύθυνση, το σπορ διαφορικό και η προγνωστική ενεργή ανάρτηση είναι στάνταρ στο Audi S8. Η τελευταία λειτουργεί σε συνδυασμό με την ενεργή αερανάρτηση και μπορεί να ανυψώσει ή να κατεβάσει ανεξάρτητα κάθε τροχό, μέσω ηλεκτρομηχανικών μηχανισμών. Παρών είναι και το Audi drive select που προσφέρει πέντε προφίλ οδήγησης. Μάλιστα με την επιλογή Comfort + κατά τη διάρκεια των στροφών το αμάξωμα παίρνει αντίθετη κλίση κατά 3 μοίρες, ενώ στην «Dynamic» η μέγιστη γωνία είναι μόλις 2,5 μοίρες σε σύγκριση με τις 5 μοίρες στην  περίπτωση μιας συμβατικής ανάρτησης.  
 
Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ σχεδίασης καθίσματα με έναν ευρύ αριθμό ρυθμίσεων, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και δύο οθόνες αφής. Επιπλέον τα 38 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προσφέρει η Audi για το νέο S8 διαχωρίζονται στα πακέτα City και Tour.
 
Εξωτερικά, τα νέα στοιχεία στον εμπρός, πιο επιθετικό προφυλακτήρα, στα πλαϊνά του αμαξώματος, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και οι διπλές απολήξεις, δίνουν έμφαση στον σπορ και δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τέλος διαθέσιμοι για το σπορ σεντάν των 5,17 μέτρων είναι οι νέας σχεδίασης τροχοί έως 21 ιντσών, αλλά και ένας μακρύς κατάλογος προαιρετικού εξοπλισμού.

SPRING SEAT
NISSAN