6 φωτογραφίες »

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό μίνι των 15.900 ευρώ (+vid)

5.272 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2019)

Ανάμεσα σε όλες τις πρεμιέρες της φετινής Γενεύης, είδαμε και ένα πρωτοεμφανιζόμενο μίνι ηλεκτρικό μοντέλο γερμανικής εταιρείας, το οποίο έχει τιμή... κανόνι, είναι στα «κυβικά» του Fiat 500 και προσφέρει αυτονομία μέχρι και 184 χλμ..

Η γερμανική startup εταιρεία e.Go Mobile λάνσαρε την έκδοση παραγωγής του μίνι ηλεκτρικού της, e.Go Life, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση κατά την οποία η Volkswagen θα της παραχωρήσει την πλατφόρμα MEB για τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτροκίνητου μοντέλου. Κατ΄αρχάς να σημειώσουμε πως, η παραγωγή του λιλιπούτειου μικρού θα ξεκινήσεισ στα μέσα Μαρτίου στο εργοστάσιο της μάρκας στο Aachen της Γερμανίας με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του Μαΐου.
 

Αναλύοντας τo πρώτο μοντέλο της εταιρείας, είναι λίγο μικρότερο από ένα Fiat 500, μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη και βασική έκδοση, Life 20, εξοπλίζεται με μια μπαταρία 14,9 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 27 ίππων με την ηλεκτρική του αυτονομία να φτάνει τα 121 χιλιόμετρα. Η τιμή ξεκινά στην Γερμανία από 15.900 ευρώ. Η μεσαία έκδοση, Life 40, εξοπλίζεται με μια μπαταρία 17,9 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 54 ίππων και αυτονομία 142 χιλιομέτρων με τιμή από 17.400 ευρώ ενώ η κορυφαία Life 60 έκδοση προσφέρεται με μπαταρία 23,9 kWh, ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων, αυτονομία 184 χιλιομέτρων και τιμή από 19.900 ευρώ.

Τέλος, για να καταλάβετε την επιτυχία του πρωτοεμφανιζόμενου ηλεκτρικού μίνι, η e.Go έχει ήδη 4.300 προπαραγγελίες για το μοντέλο της. Για την ιστορία, να πούμε πως, η εταιρεία ιδρύθηκε από τον καθηγητή Günther Schuh, ο οποίος δημιούργησε το best-seller StreetScooter πριν πουλήσει τα δικαιώματα του στην Deutsche Post το 2014. Με τα χρήματα αυτά ξεκίνησε την e.Go, ενώ λίγο αργότερα η γερμανική ZF Friedrichshafen επένδυσε στην καινούρια εταιρεία του Schuh 135 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσουν μαζί ένα αυτόνομο minibus.
 

NEO TRANSPORTER
test center