3 φωτογραφίες »

H ΒΜW E21.

Ο Εlon Musk και τα αμάξια του

3.124 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

Ο Elon Musk πολύ πριν δημιουργήσει την Τesla ήταν γνωστός για την αγάπη του προς τα αυτοκίνητα. Τι αμάξια έχουν περάσει από τα χέρια του;


Ο Elon Musk είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας που τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του κάθε φορά που δημοσιεύει ένα νέο tweet. H  Tesla, κάτω από την καθοδήγησή του έχει καταφέρει να κοντράρει κολοσσούς, παρά τα λίγα χρόνια ζωής της και το μέλλον της φαίνεται πως είναι εξαιρετικά ευοίωνο. Τι αυτοκίνητα όμως προτιμάει ο Elon Musk; Ας ρίξουμε μια ματιά στο γκαράζ του.

Το πρώτο αυτοκίνητό του: BMW 320i E21 του 1978
Αγόρασε αυτό το αυτοκίνητο για 1.400 δολάρια το 1994. Ένα μοντέλο που επισκευάστηκε από τον ίδιο όταν βγήκε ένας τροχός, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος παλιότερα σε συνέντευξή του στο Forbes. Το 2007, ο Elon Musk έδωσε στη BMW μια δεύτερη ευκαιρία αγοράζοντας μια M5.

Jaguar Type E
Τα πρώτα χρήματα που που έβγαλε, του επέτρεψαν να αγοράσει μια Jaguar Type E κατασκευής του 1967. Ήταν ένα μοντέλο που ονειρευόταν να αγοράσει από τα 17 του χρόνια αλλά δεν του άφησε καλές αναμνήσεις με τον ίδιο να δηλώνει: «Ήταν σαν μια κακή φίλη, μου προκαλούσε κάθε είδους προβλήματα».

McLaren F1
Σε συνέντευξή του στο Pando Daily, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι αγόρασε μια McLaren F1 όταν πούλησε τις μετοχές του στην εταιρεία PayPal. Παραδέχτηκε ότι το τράκαρε το 2000 στην Καλιφόρνια προσπαθώντας να εντυπωσιάσει έναν φίλο του.

Lotus Esprit
Το γκαράζ του διαθέτει επίσης την Lotus Esprit που εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond το 1977. Την αγόρασε σε δημοπρασία αντί 800.000 δολαρίων.

Audi Q7
Η συλλογή του Elon Musk περιελάμβανε επίσης ένα Audi Q7, ένα SUV που οι Αμερικανοί επέκριναν για την κακή προσβασιμότητα στα πίσω καθίσματα. Το Audi Q7 ήταν αυτό που τον ώθησε να φανταστεί τα «φτερά γερακιού» για τις διάσημες πόρτες του Μοdel X.

Ford T
"Ήταν ένα δώρο από έναν φίλο", είπε στο λογαριασμό του στο Twitter. Σχεδόν 17 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Τesla
O Elon Musk οδηγεί καθημερινά ένα Model S Performance εναλλάξ με ένα Model 3 και ένα Μοdel X.

Porsche 911 Turbo
Ο Elon Musk θεωρούσε πάντα τα αυτοκίνητα της Porsche ως οχήματα υψηλών επιδόσεων.
 

Hyundai
vw