Ο Markus Duesmann.

Ο Markus Duesmann ο νέος CEO της Audi

1.610 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2019)

Μετά τον Herbert Diess, ένα ακόμη στέλεχος της BMW αφήνει την εταιρεία για να αναλάβει υψηλή θέση στο VW Group.

Τον Markus Duesmann, υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW, φαίνεται πως επέλεξε η Audi για να αναλάβει την θέση του CEO όταν αυτός καταφέρει να αποδεσμευτεί και τυπικά από το συμβόλαιό του με την βαυαρική φίρμα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του VW Group τον Ιούλιο του 2018 ότι ο Duesmann θα αναλάβει καθήκοντα στον όμιλο όταν λήξει η συνεργασία του με την BMW, ωστόσο δεν γίνεται να πιάσει δουλειά στην Audi πριν την 1η Απριλίου του 2020 λόγω όρων που έχει υπογράψει σχετικά με την απασχόλησή του σε ανταγωνιστικές εταιρείες.

Ο Duesmann λέγεται πως είναι από τα καλύτερα στελέχη στην ανάπτυξη κινητήρων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η Audi εκτιμά πως ο ίδιος θα είναι ικανός να δώσει οριστική λύση στο dieselgate που είχε «χτυπήσει» την φίρμα πριν από κάποια χρόνια. Η θέση του CEO στην Αudi ήταν κενή από τότε που ο Rupert Stadler συνελήφθη από τις Αρχές για μια σειρά από κατηγορίες σχετικά με την τοποθέτηση παράνομου λογισμικού στα diesel αυτοκίνητα της φίρμας που πωλούνταν στην Γηραιά Ήπειρο. Προσωρινός αντικαταστάτης του ήταν ο Βram Schot.
 

Toyota
test center