H Porsche Cayenne Turbo Coupe.

O V8 της Urus στην Cayenne Coupe;

3.009 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2019)

«Φθόνο» έχει προκαλέσει στην Porsche ο V8 της Urus, για αυτό και θέλει να τον δανειστεί για την Porsche Cayenne Coupe.

Nα ελαττώσει ή ακόμα και να εξαλείψει το κενό ισχύος που υπάρχει ανάμεσα στην Cayenne Coupe και την μοναδική Lamborghini Urus θέλει η Porsche, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό είναι τοποθετώντας κάτω από το καπό τον ίδιο V8 κινητήρα που χρησιμοποιεί και το ιταλικό SUV, πράγμα αρκετά εφικτό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα δύο μοντέλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα του VW Group.
 
O twin-turbo κινητήρας αυτός με χωρητικότητα 4.000 κ.εκ αποδίδει στην Urus 650 άλογα και 850 Νm ροπής και είναι ουσιαστικά μια βελτιωμένη έκδοση του μοτέρ που φορούν η Cayenne Turbo και η Bentley Bentayga. Παρά το 2.200 κιλών βάρος της, η Urus έχει την δυνατότητα να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 305 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ισχυρότερη Turbo έκδοση της Cayenne Coupe, το ίδιας τεχνολογίας και χωρητικότητας μηχανικό της σύνολο αποδίδει μόνο 550 άλογα και 768 Νm ροπής.

Η Porsche θα μπορούσε να ονομάσει την επερχόμενη αυτή ισχυρότατη έκδοση με μια σειρά από τρόπους όπως Cayenne GT Coupe, Cayenne Turbo S Coupe και Cayenne Turbo GTS Coupe, αφού οι σπορ εκδόσεις που έχει προσφέρει κατά καιρούς στα μοντέλα της είναι σχεδόν αμέτρητες. Η ομάδα η οποία θα κληθεί να αναπτύξει το project θα είναι η ίδια με αυτή που σχεδίασε μοντέλα, όπως την 911 GT3 και την GT2 RS, άρα το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό

home pro
test center