2 φωτογραφίες »

Ο ήλιος φορτίζει τα ηλεκτρικά της Ford

2.717 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Βοήθεια από τον ήλιο παίρνει η Ford, η οποία συνεργάστηκε με την εταιρεία DTE Energy, στην πορεία που έχει χαράξει προς τον εξηλεκτρισμό της, αλλά και την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Η Ford και η DTE Energy ανακοίνωσαν ότι το Κέντρο Έρευνας & Μηχανικής της Ford στο Dearborn του Michigan στις ΗΠΑ θα αποκτήσει μια ακόμα σειρά ηλιακών πάνελ. Η σειρά που εγκαταστάθηκε είναι η τρίτη και θα αποτελείται από 2.159 πάνελ που θα τοποθετηθούν στην οροφή του πάρκινγκ που υπάρχει εντός της εγκατάστασης.
 
Τα εν λόγω πάνελ ενσωματώνουν σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των πρόσφατα εγκατεστημένων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων που υπάρχουν στη δομή στάθμευσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην παρουσίαση, η νέα συστοιχία μπορεί να παράγει 1.127 MWh, ενέργεια αρκετή για να αποφευχθούν 880 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε και πάλι με την DTE Energy για να προσφέρουμε πιο αποδοτικές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας», δήλωσε ο Dave Dubensky, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Land Development Corporation. «Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της κοινής μας δέσμευσης για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος», κατέληξε.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ford αγοράζει επίσης 525.000 MWh αιολικής ενέργειας από την DTE Energy, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Michigan με 18 αιολικά πάρκα και 32 ηλιακές συστοιχίες όπου παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 670.000 σπίτια.

Toyota
moto