Όταν δε θέλετε να προσπεράσετε, θα πρέπει να κινήστε στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.

Όταν δε θέλετε να προσπεράσετε, θα πρέπει να κινήστε στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.

Οδήγηση στην Εθνική Οδό

5.945 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2013)

Τι πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας; Σε ποια λωρίδα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού πρέπει να κινείστε και πώς; Με ποιον τρόπο θα προσπεράσετε με ασφάλεια;

Έλεγχος αυτοκινήτου
Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητό μας βρίσκεται σε άριστη μηχανική κατάσταση. Όλες οι γυάλινες επιφάνειες θα πρέπει να είναι καθαρές, για να έχουμε εξασφαλίσει την καλή ορατότητα, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το αυτοκίνητό μας να είναι υπερφορτωμένο. 
Ρύθμιση καθίσματος
Aλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την άνετη και ασφαλή οδήγηση είναι η σωστή ρύθμιση του καθίσματος. Η απόσταση των χεριών από το τιμόνι θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε ο οδηγός να μη χρειάζεται να έχει τα χέρια του ούτε τεντωμένα, αλλά ούτε και μαζεμένα. Η πλάτη θα πρέπει να βρίσκεται σε σχεδόν κάθετη θέση, ώστε να πέφτει το βάρος του σώματος στη λεκάνη και όχι στη σπονδυλική στήλη.
Οδήγηση στη μεσαία λωρίδα
Όταν δε θέλετε να προσπεράσετε, θα πρέπει να κινήστε στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Με αυτό τον τρόπο, επιτρέπετε στους άλλους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν πιο γρήγορα να σας προσπεράσουν με ασφάλεια. Η αριστερή λωρίδα είναι σχετικά επικίνδυνη αν δεν υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα, μιας και είναι πιο εύκολο να συγκρουστείτε με ένα όχημα, το οποίο κινείται στο αντίθετο ρεύμα και παρεκκλίνει από την πορεία του.
Ασφαλής προσπέραση
Θα πρέπει να ελέγξουμε ότι πίσω μας δεν υπάρχει κάποιος που πραγματοποιεί εκείνη τη στιγμή προσπέραση, να ενεργοποιήσουμε το αριστερό φλάς και να επιταχύνουμε, βγαίνοντας στην αριστερή λωρίδα. Αφού προσπεράσουμε, θα πρέπει να επιστρέψουμε στη μεσαία λωρίδα και να ρυθμίσουμε την ταχύτητα του οχήματός μας. Ποτέ δεν προσπερνάμε από τη δεξιά λωρίδα, ακόμα και αν είναι η μοναδική διαθέσιμη λωρίδα για προσπέραση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center