Ο νέος 1,4 T-Jet κινητήρας των 120 ίππων έδωσε περισσότερο «νεύρο» στο Fiat 500L.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο νέος 1,4 T-Jet κινητήρας των 120 ίππων έδωσε περισσότερο «νεύρο» στο Fiat 500L.

Οδηγούμε: Fiat 500L 1,4 T-Jet 120 PS

9.387 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2014)

Nέος κινητήρας 1,4 T-Jet διευρύνει τη γκάμα κινητήρων του Fiat 500L, το οποίο με την ευκαιρία αναβαθμίζεται ποιοτικά και εξοπλιστικά.

To Fiat 500L έχει κερδίσει την προτίμηση του αγοραστικού κοινού, αφού στον λιγότερο από ένα χρόνο που έχει στην αγορά έχει καταλάβει -σύμφωνα με τα στοιχεία των ανθρώπων της Fiat- το 17,2% της κατηγορίας του. Παρόλα αυτά, κάθε νέα προσθήκη και βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη. Στην προκειμένη περίπτωση έρχεται να προστεθεί ο «αειθαλής» 1,4 T-Jet των 120 ίππων. Μάλιστα, το τελευταίο για το 2014 αναβαθμίζεται ελαφρώς ποιοτικά και εξοπλιστικά με μια νέα έκδοση -την Beats Edition- ώστε να κερδίσει επιπλέον πόντους στην κατηγορία.
Κινητήρας: Ένεση ισχύος
Ο τετρακύλινδρος τούρμπο1,4 T-Jet κινητήρας έρχεται να καλύψει το κενό, που έδειχνε στις χαμηλές ο 0,9 TwinAir των 105 ίππων. Μιλώντας με νούμερα, ο 1,4Τ στο 500L είναι 2,1 δλ γρηγορότερος από τον TwinAir (10,2 δλ για τα 0-100 χλμ./ώρα αντί 12,3 δλ.), νούμερα που γίνονται αισθητά στην πράξη τόσο σε χαλαρούς ρυθμούς οδήγησης, όσο και σε πιο γρήγορους. Αυτό βέβαια οφείλεται και στην αυξημένη ροπή που έχει φτάσει πλέον στα 215 Nm
Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, για την ακρίβεια στα 4,6 λτ./100χλμ., ενώ πληρούνται οι προδιαγραφές ρύπων Euro6. 
Εσωτερικό: ΑναβάθμισηΜε μικρές βελτιώσεις συναντάμε το εσωτερικό του Fiat 500L, το οποίο είναι μοντέρνο και ιδιαίτερα νεανικό. Από πλευράς ποιότητας υλικών έχει υπάρξει μια μικρή βελτίωση, ενώ περισσότερες πλέον είναι οι επιλογές χρωμάτων και εξατομίκευσης. Φυσικά δεν έχει αλλάξει η κορυφαία ευρυχωρία, χάρη στην οποία μέσα στο trendy πολυχρηστικό μοντέλο της Fiat χωρούν με άνεση πέντε ψηλοί ενήλικες. Καλή σε γενικές γραμμές είναι η εργονομία. Βέβαια, θα θέλαμε η κλίση της κεντρικής κονσόλας να είναι μεγαλύτερη ώστε ο οδηγός να ελέγχει ευκολότερα τα χειριστήρια του κλιματισμού, όπως και καλύτερη πλευρική στήριξη από τα καθίσματα. 
Στο δρόμο: Απέκτησε «νεύρο»
Το Fiat 500L με τον 1,4 T-Jet κάτω από το καπό του κέρδισε τη δύναμη που του έλλειπε χαμηλά (ως βενζινοκίνητο και όχι ως diesel) με αποτέλεσμα να κινείσαι με μεγαλύτερη άνεση μέσα στην πόλη και χωρίς να καταφεύγεις σε συχνές αλλαγές σχέσης. Υπό πίεση τα περιθώρια πρόσφυσης είναι καλά, ενώ παρά το αυξημένο ύψος του αμαξώματος οι κλίσεις δεν τρομάζουν τον οδηγό, παρότι γίνεται αντιληπτός ο όγκος του οχήματος. Θα θέλαμε λίγο πλουσιότερη την αίσθηση από το τιμόνι, όπως και πιο άνετη την ανάρτηση δεδομένων των κακοτράχαλων ελληνικών δρόμων.
Beats Edition: Δια χειρός Dr. Dre
Ο διάσημος μουσικός/ράπερ και παραγωγός δίσκων Dr. Dre και ο παραγωγός Jimmy Iovine, δούλεψαν στενά με τους μηχανικούς ήχου του Fiat Group για να φτιάξουν την έκδοση  Beats EditionTM η οποία υπόσχεται απαράμιλλη ακουστική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες. Το BeatsAudioTM system διαθέτει συνολική ισχύ 520 W και με τα 7 συνολικά ηχεία του (2 mid-woofer, 2 tweeter, 2 full-range και ενός subwoofer)  υπόσχεται μία ακουστική εμπειρία με ήχο υψηλής ποιότητας. Τo subwoofer  είναι στη θέση της ρεζέρβας και έτσι δεν έχει μειωθεί η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ
Το εξωτερικό της «μουσικής» αυτής έκδοσης διαθέτει διχρωμία στο αμάξωμα και πολλές λεπτομέρειες που ενισχύουν το τεχνολογικό προφίλ του. Ανάλογο στιλ συναντάται και στο εσωτερικό, και πιο ειδικά στο περιβάλλον «total black» με το ύφασμα και οικολογικό μαύρο δέρμα και τις κόκκινες ραφές.
Στην ελληνική αγορά το Fiat 500L Beats EditionTM θα διατίθεται μόνο με τον κινητήρα πετρελαίου 1,6 MTJ 105hp.

Η ευκολία οδήγησης και η περισσότερη δύναμη είναι χαρακτηριστικό της οδικής συμπεριφοράς της νέας έκδοσης του Fiat 500L. Aκόμα και υπό πίεση τα περιθώρια πρόσφυσης είναι αυξημένα.

Η ευκολία οδήγησης και η περισσότερη δύναμη είναι χαρακτηριστικό της οδικής συμπεριφοράς της νέας έκδοσης του Fiat 500L. Aκόμα και υπό πίεση τα περιθώρια πρόσφυσης είναι αυξημένα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto