Οδηγούμε: Νέα Toyota Corolla Cross | Υβριδικό SUV που «καίει» 5 λτ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε: Νέα Toyota Corolla Cross | Υβριδικό SUV που «καίει» 5 λτ.

67.196 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2022)

Έχει στιβαρή SUV σχεδίαση και πρακτικότητα, φέρνει την 5η γενιά υβριδικής τεχνολογίας, λανσάρει νέες ψηφιακές δυνατότητες και θωρακίζεται με την πιο εξελιγμένη έκδοση Toyota Safety Sense. Οδηγήσαμε την νέα Toyota Corolla Cross λίγο έξω από τη Βαρκελώνη και στέλνουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Toyota Corolla Cross: Το SUV της νέας εποχής

Σε έναν κόσμο που «διψάει» για SUV κάθε κατηγορίας, η Toyota δεν μπορούσε και δεν έμεινε πίσω από τις εξελίξεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίασε δύο ολοκαίνουργια μοντέλα, αρχικά το B-SUV, Toyota Yaris Cross, το οποίο στην συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στο αρκετά μεγαλύτερο, Toyota Corolla Cross. Ένα μοντέλο του segment των C-SUV που, όπως και το μικρό του «αδερφάκι», συνοδεύεται από μία βαριά κληρονομιά. Την βαρύτερη στον κόσμο της αυτοκίνησης, θα έλεγε κανείς, καθώς η Toyota Corolla της οποίας (μερικώς) φέρνει το όνομα αποτελεί το best-seller μοντέλο παγκοσμίως, με πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1966 μέχρι και σήμερα!
 
Την ίδια συνταγή της επιτυχίας θέλει να ακολουθήσει και η Corolla Cross, κάνοντας πράξη το μότο των Ιαπώνων «Μία Corolla για όλους», από το κλασικό hatchback μέχρι το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο SUV. Διαθέσιμη σε 2κίνητες και 4κίνητες εκδόσεις, αποκλειστικά υβριδική με την 5η γενιά της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η νέα Corolla Cross έρχεται να συμπληρώσει στην κατηγορία το ελληνικό best-seller, Toyota C-HR. Όπως θα δούμε στη συνέχεια είναι ένα μοντέλο με πιο οικογενειακό προσανατολισμό συγκριτικά με το C-HR, αποτελώντας την ενδιάμεση επιλογή πριν το D-SUV Toyota RAV4. Σε ένα πλήρες λοιπόν ρόστερ από SUV μοντέλα, φιλοδοξία του ιαπωνικού κολοσσού είναι να φτάσει τις 400.000 πωλήσεις στο προσεχές μέλλον στην C κατηγορία, προκειμένου να καταλάβει μερίδιο αγοράς 9% έως το 2025.


Η Toyota Corolla Cross δείχνει από νωρίς την οικογενειακή της προσέγγιση μιας και δίνει έμφαση στην άνεση προσφέροντας αρκετά καλή ποιότητα κύλισης.

Η Toyota Corolla Cross δείχνει από νωρίς την οικογενειακή της προσέγγιση μιας και δίνει έμφαση στην άνεση προσφέροντας αρκετά καλή ποιότητα κύλισης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα και πόσο κοστίζει;

Το εμπορικό λανσάρισμα της Toyota Corolla Cross έχει ήδη ξεκινήσει στην ελληνική αγορά με αρχική τιμή τα 31.200 ευρώ (δείτε εδώ τιμές & εξοπλισμούς) και τέσσερις διαθέσιμες εξοπλιστικές επιλογές (Active Plus, Style, Style Skyview και Lounge). Όπως κάθε μοντέλο, προστατεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και έως 11 χρόνια για την υβριδική μπαταρία. Σε πρώτο στάδιο, θα δούμε την 2λιτρη έκδοση των 197 ίππων με κίνηση στους εμπρός και τους τέσσερις τροχούς, ενώ στα μέσα του 2023 αναμένουμε μία υβριδική επιλογή 1.800 κ.εκ. και απόδοση 140 ίππων, προς το παρόν διαθέσιμη σε λίγες αγορές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες Toyota Corolla Cross, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα βρίσκεται και στις ελληνικές Εκθέσεις. Κατόπιν, οι χρόνοι παραγγελίας της θα κυμαίνονται στους 3-4 μήνες, μιας και το μοντέλο κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Συνεπώς, μόνο και μόνο η μεταφορά του από τη χώρα της Άπω Ανατολής μέχρι την Ελλάδα θα διαρκέσει γύρω στον ένα μήνα. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι χρόνοι αναμονής είναι θεωρούμε πολύ μικροί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL