Η Jeep χρησιμοποιεί το όνομα «Cherokee» από το 1974.

Οι Τσερόκι «απειλούν» το Cherokee

2.382 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2021)

Το όνομα «Cherokee» είναι συνυφασμένο με την Jeep, ωστόσο το ενδεχόμενο να το αποσύρει η μάρκα από τα μοντέλα της παραμένει ανοιχτό, αφού οι διαφορές με το Έθνος των Τσερόκι δεν έχουν επιλυθεί!


Η Jeep χρησιμοποιεί το όνομα «Cherokee» από το 1974 και σήμερα βρίσκεται σε κάποια από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της. Ωστόσο οι διαφορές που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια με τους απόγονους της ομώνυμης φυλής των Ινδιάνων, Τσερόκι παραμένουν ανοιχτές. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως το 2013, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της εποχής του Chrysler Group πριν από τη συγχώνευση με τη Fiat, το Έθνος των Τσερόκι είχε δηλώσει στην εφημερίδα New York Times ότι δεν είχε ζητηθεί η γνώμη του προτού η Jeep επαναφέρει το «Cherokee» στις ΗΠΑ ως αντικαταστάτη του Liberty.
 
Οι διαφορές αυτές υπάρχουν μέχρι και σήμερα και πλέον μετά τη συγχώνευση της FCA με την PSA και τη δημιουργία της Stellantis, γίνονται νέες σκέψεις για το αν η ονομασία «Cherokee» θα συνεχίσει να δεσπόζει σε μοντέλα της Jeep, τη στιγμή που τα ξένα Μέσα υποστηρίζουν πως τα υψηλά κλιμάκια της Stellantis δέχονται πιέσεις να αφήσουν το όνομα.
 
Ο Chuck Hoskin Jr., επικεφαλής του Έθνους των Τσερόκι, δήλωσε στην Automotive News νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Jeep «αρνήθηκε ευγενικά» να αλλάξει το όνομα. Ωστόσο η Wall Street Journal, αφού μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, αναφέρει ότι αυτή η ριζική επιλογή δεν έχει αποκλειστεί πλήρως. Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η Stellantis δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει πρόβλημα που χρησιμοποιεί αυτό το όνομα, όμως o Carlos Tavares αναφέρει ότι εάν υπάρχουν διαφορές με τους Τσερόκι, τότε φυσικά και είναι διατεθειμένοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν μια λύση.
 
Κλείνοντας, τον περασμένο Φεβρουάριο ο Chuck Hoskin Jr είχε δηλώσει επί του θέματος: «Είμαι βέβαιος ότι όποιες συζητήσεις γίνουν θα είναι καλοπροαίρετες, αλλά δεν μας τιμά το να επικολλήσουμε το όνομά μας στο πλάι ενός αυτοκινήτου». Ένα νέο όνομα αντί του Cherokee θα ήταν μια τεράστια δέσμευση για την Jeep όσον αφορά το μάρκετινγκ και πλέον μένει να φανεί η κατάληξη του θέματος.

test center
test center