Oι τιμές του CUPRA Formentor στην Ελλάδα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Oι τιμές του CUPRA Formentor στην Ελλάδα

8.302 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2020)

To CUPRA Formentor είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελλάδα, αρχικά, μόνο με τον 2λιτρο TSI κινητήρα των 310 ίππων που του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το CUPRA Formentor σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και είναι το πρώτο 100% μοντέλο CUPRA που παράγεται στο Martorell. Λανσάρεται στην χώρα μας αρχικά στην κορυφαία έκδοση των 310 ίππων αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εκδόσεις προς τα τέλη του έτους και τις αρχές του 2021. 

Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από ένα αιχμηρό σχεδιασμό με πολλές γωνίες, αλλά και έντονες νευρώσεις που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του. Θα λέγαμε ότι το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι το οπίσθιο, όπου υπάρχει μια λεπτή φωτιζόμενη γραμμή και εκτείνεται από τη μία πλευρά στην άλλη για να ενώσει τα δύο φωτιστικά σώματα. Μένοντας στο πίσω μέρος οι τέσσερις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης συνηγορούν στον σπορ χαρακτήρα του Formentor.

Ο σχεδιασμός του εξωτερικού μεταφέρεται και στη καμπίνα με τους τραπεζοειδείς αεραγωγούς, αλλά και την οθόνη αφής 12 ιντσών να κυριαρχούν στο ταμπλό. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ παρόντας είναι πολλά μεταλλικά και χάλκινα διακοσμητικά στοιχεία. Για αυτούς που αναρωτιούνται για τον χώρο αποσκευών να πούμε πως το μεταξόνιο 2.680 χιλιοστών βοήθησε τους ανθρώπους της φίρμας να δημιουργήσουν πορτμπαγκάζ 450 λίτρων.

Η απόλυτη έκφραση των επιδόσεων CUPRA υπόσχεται να είναι ο 2λιτρος TSI κινητήρας βενζίνης με τον οποίο εξοπλίζεται το μοντέλο κατά το λανσάρισμά του με τιμή από 45.900 στο βασικό εξοπλιστικό επίπεδο. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 310 άλογα και τα 400 Nm ροπής και συνδυάζεται με τεχνολογία 4Drive και κιβώτιο 7 ταχυτήτων DSG που επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει έως τα 100km/h σε μόλις 4.9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 250km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η τεχνολογία shift-by-wire είναι σχεδιασμένη ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην συνδέεται με το κιβώτιο μηχανικά αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά σήματα για τις αλλαγές. Στα πλαίσια συνολικών επιδόσεων του συγκεκριμένου κινητήρα, οι εκπομπές άνθρακα είναι 186-203 g/km και η απόδοση καυσίμου είναι 8,2-9,0 λίτρα/100km με βάση την επίσημη διαδικασία δοκιμών WLTP. 

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: Αdaptive Cruise Control, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, καθίσματα bucket, πίσω φιμέ παράθυρα, μαύρες μπάρες στην οροφή, προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering, προβολείς Full LED, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, 9 ηχεία και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας.

Oι τιμές του Formentor: 


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto