Οι τιμές του Seat Leon ST Cupra

Οι τιμές του Seat Leon ST Cupra

4.477 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2017)

Ανακοινώθηκαν οι τιμές της estate έκδοσης του Leon Cupra στη Γερμανία. Πολύ κοντά στο αντίστοιχο Golf R.

To Seat Leon Cupra έχει αποδείξει την αξία του τόσο στην τωρινή, όσο και στην προηγούμενη γενιά του. Τότε, βέβαια, το αντίστοιχο «σκληροπυρηνικό» μοντέλο συνοδευόταν από το γράμμα «R». Cupra ήταν η τετρακίνητη έκδοση με τον 2.8 V6, η οποία -αναμενόμενα, λόγω κυβισμού- δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τώρα ήρθε ο καιρός για την αναβίωση, σε ελαφρώς  διαφορετική εκτέλεση. Το σύστημα τετρακίνησης της Haldex συνδυάζεται και πάλι αποκλειστικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά αυτή τη φορά δεν αφορούν το μοτέρ. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος του Group VAG, ο οποίος εδώ είναι ρυθμισμένος στους 300 ίππους, όσους και στο Golf R. Η αποκλειστικότητα έγκειται στον τύπο αμαξώματος, καθώς η μόνη επιλογή για AWD είναι η station wagon.
 
Oι τιμές που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία το φέρνουν αρκετά κοντά στο Golf R, κάτι που αναμένεται να συμβεί και εδώ όταν έρθει. Η αρχική τιμή ορίστηκε στα 39.220 ευρώ, τη στιγμή που το κορυφαίο Golf ξεκινά  από τις 44.800. Διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά, αλλά σε ορισμένους ίσως φανεί πολύ κοντινή η απόσταση.

Για τις «απόλυτες» επιδόσεις που χαρίζουν τα Orange και Black Performance Packs  απαιτούνται άλλες 3.400 ευρώ, με τα οποία αποκτά κάποιος ελαστικά Michelin Pilot Sport 2 και 4πίστονες δαγκάνες Brembo μαζί με ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Στην Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί 1 εως 2 χιλιάδες παραπάνω, ελέω φόρων πολυτελείας και λοιπών «προσθηκών».
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw