3 φωτογραφίες »

Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ..

Oι τιμές του ήπια υβριδικού Fiat Panda στην Ελλάδα

7.637 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2020)

Το Fiat Panda λαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του υβριδική έκδοση, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο της φίρμας στην χώρα μας. Δείτε τις τιμές.


O εξηλεκτρισμός της γκάμας της Fiat άρχισε, εν μέρει, με την παρουσίαση του υβριδικού Panda και πλέον είναι η ώρα να το καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, αφού το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στην χώρα μας και περιμένει τους νέους του ιδιοκτήτες.

Την κίνηση δίνει το νέο Mild Hybrid σύστημα που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. με 92 Nm ροπής, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1,2 λτ. με 69 ίππους που αντικαθιστά προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες). Όσον αφορά στη μετάδοση έχει επιλεγεί ένα νέο σύστημα με βάση το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο C514 ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το μηχανικό σύνολο εδρεύει πλέον 45 χλστ. πιο κοντά στο έδαφος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους.

Παράλληλα το νέο σύνολο υπόσχεται να προσφέρει καλύτερα επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και με περιορισμένους κραδασμούς ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop&Start. Παράλληλα οι χρήστες επωφελούνται από το γεγονός ότι το κινητήριο σύνολο υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, στοιχείο που ανάλογα με τη χώρα χρήσης προσφέρει προνόμια όσον αφορά στο κόστος χρήσης και τη δυνατότητα ελευθερίας κίνησης στο κέντρο των πόλεων.

Το ήπια υβριδικό Panda συνδυάζεται αποκλειστικά με τις εκδόσεις Cross Look με τιμές που ξεκινούν από 11.990 ευρώ (12.650 αρχική τιμή και 660 ευρώ έκπτωση) για την Easy Cross και από 13.390 ευρώ (14.350 αρχική τιμή και 960 ευρώ έκπτωση) για την Launch Edition.

peugeot
skoda