Περίπου τα μισά χρήματα από όσα δαπανούσε πριν προσχωρήσει στο PSA Groupe, θα χρειάζεται πλέον η Opel για την ανάπτυξη των μοντέλων της.

Οικονομία η Opel μέσω του PSA Groupe

1.977 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2018)

Περίπου τα μισά χρήματα από όσα δαπανούσε πριν προσχωρήσει στο PSA Groupe, θα χρειάζεται πλέον η Opel για την ανάπτυξη των μοντέλων της.

Αυτό αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους τα μέσα του εξωτερικού, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της γερμανικής φίρμας, Michael Lohscheller. Μάλιστα κάνουν λόγο πως η οικονομία αυτή θα πραγματοποιηθεί καθώς η Opel για την εξέλιξη και κατασκευή των νέων της οχημάτων θα μοιράζεται πλέον εξαρτήματα όπως οι πλατφόρμες, τα ηλεκτρονικά συστήματα, οι κινητήρες κ.α από την μητρική εταιρεία PSA Groupe.
«Χάρη στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από κοινού, ανάλογα με τα προγράμματα, θα εξοικονομούμε μεταξύ 20% και 50% του κόστους ανάπτυξης κάθε νέου μοντέλου Opel, σε σχέση με ότι συνέβαινε πριν», ήταν τα λόγια του Michael Lohscheller.
 
Ένα από αυτά τα μοντέλα πρόκειται να είναι και το νέο Corsa, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του τον επόμενο χρόνο και η κατασκευή του εξελίσσεται αυτή τη στιγμή πατώντας στη πλατφόρμα του PSA, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το SUV Grandland X αλλά και το Combo Life βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως πέρυσι το PSA Groupe αγόρασε την Opel/ Vauxhall από την General Motors σε μία συμφωνία ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Hyundai
OPEL