Old Vs New: Το νέο Toyota Aygo Χ άφησε πίσω του το Aygo
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Old Vs New: Το νέο Toyota Aygo Χ άφησε πίσω του το Aygo

12.916 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2021)

Το νέο Toyota Aygo 3ης γενιάς έρχεται με ένα επιπλέον γράμμα στην ονομασία του όντας ταυτόχρονα κατά πολύ διαφορετικό αλλά και προηγμένο, σε σχέση με το παλιό υπερτερώντας σε όλους τους τομείς!

Εδώ και λίγες ημέρες η Toyota μας έχει συστήσει επίσημα τη νέα, 3η γενιά του Toyota Aygo, που έρχεται για να δώσει συνέχεια στην παρουσία της μάρκας στην κατηγορία των μίνι μοντέλων. Το νέο Aygo Χ, όπως λέγεται πλέον, αφήνει στο παρελθόν το μοντέλο της 2ης γενιάς, με το οποίο υπάρχουν πράγματα που τα ενώνουν, ωστόσο υπάρχουν πολλά περισσότερα που τα χωρίζουν. Πάμε λοιπόν να δούμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του παλιού Aygo της 2ης γενιάς και του νέου Aygo X...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Μεγαλύτερες διαστάσεις με crossover καταβολές

Το βασικό χαρακτηριστικό που χωρίζει τις δύο τελευταίες γενιές του μίνι ιαπωνικού και εύκολα γίνεται αντιληπτό, είναι η διαφορετική προσέγγιση στην σχεδίαση. Το νέο Aygo X όντας βασισμένο στην αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας GA-B (μέρος της TNGA - Toyota Global New Architecture πάνω στην οποία βασίζεται και το Yaris) λαμβάνει χαρακτηριστικά από την κατηγορία των crossover. Αυτό σε συνδυασμό με την πλατφόρμα του δίνει μεγαλύτερο αποτύπωμα σε διαστάσεις που φυσικά μετατρέπεται και σε αυξημένους χώρος στην καμπίνα.
 
Το μίνι crossover έχει μήκος 3.700 χλστ. αριθμός μεγαλύτερος κατά 23,5 πόντους από το προηγούμενο Aygo! Πέραν αυτού, μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο του νέου Aygo X κατά 9 εκατοστά, αγγίζοντας τα 2.430 χλστ., ενώ όσον αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία, το πλάτος είναι 1.740 χλστ. (+125 χλστ.), το ύψος 1.510 χλστ. (+50 χλστ.) και το βάρος του, χωρίς οδηγό, μετράται στα 940 κιλά.
 
Πέραν των διαστάσεων διαφορές υπάρχουν και στο ντιζάιν. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από την ενιαία κλειστή μάσκα, την ώρα που η γρίλια είναι τοποθετημένη πιο χαμηλά. Από κει και πέρα οι νέοι LED προβολείς με σχήμα μπούμεραγνκ και τα πλαστικά προστατατευτικά στους θόλους κάνουν το Aygo X να αποπνέει δυναμισμό σε σχέση με το πιο ήπιο σε εμφάνιση μοντέλο της 2ης γενιάς. Στις διαφορές ανάμεσα στις δύο γενιές του Aygo να σημειωθεί πως το Aygo X για πρώτη φορά έχει στη διάθεσή του ζάντες 18 ιντσών, αφήνοντας έτσι κατά πολύ πίσω του, τις 15άρες του μοντέλου που αντικαθιστά. Συνέχεια του άρθρου >>>
OPEL NEA MONTELA
test center