Το C3 Aircross ήταν από τους πρωταγωνιστές στο ρεκόρ πωλήσεων της Citroen.

PSA: 1,9 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως

3.069 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2019)

Η Ευρώπη ήταν με διαφορά η πιο σημαντική αγορά για τις πωλήσεις του PSA Group κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.


Τα 1.900.000 αυτοκίνητα έφτασαν οι πωλήσεις του PSA Group το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 13% κυρίως λόγω της μείωσης πωλήσεων που παρατηρήθηκε στην Κίνα, τη Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή.

Στη Γηραιά Ήπειρο ωστόσο το PSA Group ήταν από τους ομίλους που σημείωσαν αύξηση πωλήσεων (0,3%) παρά την συνολική μείωση (2,4%) που παρατηρήθηκε στις νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων. Η Citroen ανακοινώνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, αφού πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις εδώ και 8 χρόνια και εμφάνισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη ανάμεσα στις 12 κορυφαίες μάρκες την ίδια στιγμή που η Opel σημείωσε ελάχιστη αύξηση και η Peugeot κινήθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Το μερίδιο αγοράς του PSA Group αυξήθηκε στην Ευρώπη στο 17,4%.

Στις αγορές εκτός Ευρώπης οι πωλήσεις του γαλλικού ομίλου παρουσίασαν στην πλειοψηφία τους σαφή πτώση. Στην Κίνα η μείωση άγγιξε το 62,1%, στην Λατινική Αμερική το 29,3% ενώ στην Μέση Ανατολή κοντά στο 68% κυρίως λόγω της απόσυρσης του ομίλου από το Ιράν για πολιτικούς λόγους. Μείωση στις πωλήσεις υπήρχε και στην Ρωσία κατά 2,4%, ωστόσο στην Ινδία οι νέες ταξινομήσεις των μοντέλων του PSA Group αυξήθηκαν κατά 2,3%.

Ο Carlos Tavarez, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του PSA Group δήλωσε: «Παρά την μείωση που παρουσιάζει σε πωλήσεις η παγκόσμιο αυτοκινητοβιομηχανία το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι άνθρωποί μας κατάφεραν να αυξήσουν με μερίδιό μας σε αρκετές χώρες κυρίως στην Ευρώπη και την Αφρική».
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto