3 φωτογραφίες »

Παρελθόν ο EcoBoost από την γκάμα της Ford Mustang

3.268 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Μόνο με το V8 των 5,0 λίτρων θα συνεχίσει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη η Ford Mustang, αφού οι εκδόσεις με τον EcoBoost κινητήρα των 2,3 λίτρων θα αποτελέσουν παρελθόν.


H έκτης γενιάς Ford Mustang ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων και τον γνωστό V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων. Το EcoBoost μοτέρ με την μικρότερη χωρητικότητα έκανε πιο προσιτή την Mustang στο ευρύ κοινό αλλά, όπως φαίνεται, ήταν το 5λιτρο μοτέρ αυτό που σημειώνει περισσότερες πωλήσεις.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Ford έχει αρχίσει να σταματά την διάθεση της Mustang με το EcoBoost μοτέρ των 2,3 λίτρων από την αγορά της Ευρώπης, λόγω της μικρής ζήτησης που έχει αυτή η έκδοση σε σχέση με τον V8 κινητήρα.

Εκπρόσωπος της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε: «H γκάμα της Mustang θα είναι διαθέσιμη μόνο με τον V8 λόγω των προτιμήσεων του κοινού. Η έκδοση με τον EcoBoost αφορά το 15% των πωλήσεων. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην απήχηση ενός μοντέλου, την εναρμόνισή του με τις εκπομπές ρύπων και τους πόρους που έχουμε». Η Μustang με τον 2,3 λίτρων κινητήρα έχει σταματήσει να προσφέρεται ήδη σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία και πιθανότατα θα γίνει το ίδιο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Στην Ελλάδα, η Mustang των 290 ίππων είναι ακόμη διαθέσιμη, αλλά μόνο σε απόθεμα, με τις τιμές να ξεκινούν από 51.382 ευρώ, ενώ η έκδοση με το 5λιτρο μοτέρ των 450 ίππων τιμάται από 63.706 ευρώ. Η Βullitt έκδοση έχει ήδη σταματήσει να παράγεται και δεν βρίσκεται ούτε στην γκάμα της Ford στην χώρα μας.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw