Ο James Dyson μαζί με τον ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Παρουσιάστηκε το ακυρωμένο ηλεκτρικό της Dyson!

1.888 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2020)

Αν και όλες οι παρουσιάσεις μοντέλων αφορούν αυτοκίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν, στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς η Dyson παρουσίασε το ηλεκτρικό της SUV, η παραγωγή του οποίου ωστόσο έχει ακυρωθεί!

Αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dyson έμπαινε στην παραγωγή θ αποτελούσε έναν ικανό αντίπαλο για το Tesla Model X. Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του ο Βρετανός ιδρυτής της Dyson και δισεκατομμυριούχος James Dyson. Ο ισχυρός άντρας παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times έκανε μία άτυπη παρουσίαση του κομμένου πλέον μοντέλου του, το οποίο έφτασε μία ανάσα από το να γίνει πραγματικότητα όμως δεν τα κατάφερε.
 
Η αφορμή για να μην παραχθεί και να σταματήσει η εξελικτική του πορεία λίγο πριν το τέλος, στάθηκε το γεγονός πως για να υπήρχε κέρδος στην εταιρεία το αυτοκίνητο θα έπρεπε να τιμολογηθεί περίπου στις 150.000 λίρες Αγγλίας, ποσό που σίγουρα ελάχιστοι θα είχαν τη δυνατότητα και τη θέληση να δώσουν. Έτσι το ηλεκτρικό μοντέλο κρίθηκε εμπιρικά μη βιώσιμο και έμεινε στον... «πάγκο», έχοντας βεβαίως κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια λίρες για την εξέλιξή του.
 
Αν το μοντέλο κατασκευάζονταν θα αφορούσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV μήκους 5 μέτρων, ύψους 1,7 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων. Το βάρος του θα ήταν 2.600 κιλά ενώ η αυτονομία κίνησης θα έφτανε για 966 χιλιόμετρα. Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες θα πρόσφεραν περίπου 536 ίππους με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 4,8 δευτερόλεπτά. Η τελική ταχύτητα είχε προβλεφθεί στα 200 χλμ./ώρα.
 
Ωστόσο όλα αυτά ανήκουν στον παρελθόν αφού εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το εν λόγω αυτοκίνητο έχει εγκαταλειφτεί, δείχνοντας πως ακόμα και οι πιο ικανοί επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν λάθος επιλογές. Για την ιστορία, σύμφωνα με την εφημερίδα ο 75χρονος Dyson είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας με την περιουσία του να είναι αξίας 16,2 δισεκατομμυρίων λιρών!

ELASTIKA 2024
moto