Παρουσιάστηκε το νέο Arona.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρουσιάστηκε το νέο Arona.

Επίσημο: Νέο SEAT Arona

10.086 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2017)

Την επίσημη παρουσίαση του νέου Arona πραγματοποίησε σε μια ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, η SEAT, αποκαλύπτοντας πλήθος λεπτομερειών για το νέο της μικρό Crossover.

Οι φήμες που ήθελαν την ισπανική φίρμα να λανσάρει ένα νέο μικρό Crossover έχουν επιβεβαιωθεί από τον Οκτώβριο του 2016, στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Έκτοτε έχουν προκύψει πλήθος ψηφιακά επεξεργασμένων προτάσεων από ανεξάρτητους σχεδιαστές, όμως σήμερα ήρθε η στιγμή να δούμε την επίσημη παρουσίασή του από τη SEAT.

Στο πίσω μέρος την προσοχή τραβούν τα φώτα LED.

Στο πίσω μέρος την προσοχή τραβούν τα φώτα LED.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αισθητικά, το νέο crossover διαθέτει τολμηρή εμπρόσθια όψη, με τη μάσκα να θυμίζει εν πολλοίς το ανανεωμένο Leon και να πλαισιώνεται από τριγωνικούς προβολείς. Από κει και πέρα βλέπουμε πως οι αεραγωγοί του είναι αρκετά μεγάλοι, ενώ οι προφυλακτήρες φέρουν πινελιές φινιρίσματος από αλουμίνιο. Στο πίσω μέρος την προσοχή τραβούν τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ υπάρχει τοποθετημένη αεροτομή στο χρώμα της οροφής, που έχει διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο αμάξωμα. Η διχρωμία τονίζεται από μια λεπτή γραμμή η οποία διατρέχει το αμάξωμα στο άνω άκρο των θυρών και συνεχίζει μέχρι το τζάμι της πόρτας του χώρου αποσκευών. 

Περνώντας στο εσωτερικό, η εμφάνιση χαρακτηρίζεται πιο απλή, με το τριάκτινο τιμόνι πολλών χρήσεων να συνοδεύεται από μεταλλικές λεπτομέρειες. Από κει και πέρα το νέο Arona κρύβει στη φαρέτρα του πλήθος πρόσθετων προαιρετικών, αλλά και στάνταρ συστημάτων, όπως ο ασύρματος φορτιστής για smartphone, η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών. Επιπλέον, το μικρό ισπανικό Crossover μπορεί να εξοπλιστεί και με μια ποικιλία συστημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αυτόματα προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (ACC), το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSD) και το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.
 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, τα οποία θα συνδιάζονται είτε με χειροκινήτο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων, θα διατίθεται αρχικά ένας τρικύλινδρος TSI βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρου, που θα προσφέρει 95 ή 115 άλογα. Κορυφαία έκδοση για το Arona θα είναι η FR, η οποία θα εξοπλίζεται με τον νέο TSI Evo κινητήρα χωηρτικότητας 1,5 λτ. που αποδίδει 150 ίππους. Στα diesel  διαθέσιμος θα είναι ο τετρακύλινδρος TDI 1,6 λίτρων σε δύο εκδοχές με ισχύ 95 και 115 ίππων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε συγκεκριμένες αγορές θα προσφερθεί επίσης ένας κινητήρας MPI 1,6 λίτρων με ισχύ 110 ίππων, ενώ τέλος θα υπάρξει και ένας, τριών κυλίνδρων TSI κινητήρας 1.0 λίτρου φυσικού αερίου (CNG), ο οποίος θα αποδίδει 90 άλογα, όπως ακριβώς και το νέο SEAT Ibiza.

Το νέο Arona θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα γίνει το πέρασμά του στις αγορές. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Audi