Παρουσιάστηκε το νέο Skoda Kodiaq GT

6.081 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2018)

Το νέο Kodiaq GT, που αποτελεί την SAC (Sports Activity Coupe) εκδοχή του μοντέλου, παρουσιάστηκε επίσημα από τη Skoda έχοντας στη φαρέτρα του τον δίλιτρο TSI κινητήρα σε δύο εκδόσεις ισχύος με έως και 220 άλογα.

Μετά από σωρεία teaser και κατασκοπευτικών εικόνων η Skoda παρουσίασε επίσημα το νέο Kodiaq GT με το συγκεκριμένο προϊοντικό πλάνο να απευθύνεται στην αγορά της Κίνας, όπου και θα διατεθεί αποκλειστικά το Kodiaq GT. Εύλογα το τσέχικο SAC θα αποτελέσει μια προσιτή εναλλακτική απέναντι στις BMW X4 και Mercedes-Benz GLC Coupe, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να λανσαριστεί μελλοντικά και στην Ευρώπη.

Αισθητικά το Kodiaq GT έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του SUV αδελφού του με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα να πλαισιώνουν τη γρίλια με τα κάθετα στοιχεία εμπρός και τις δυναμικές γραμμές και νευρώσεις στο πλάι να συνθέτουν ένα γεροδεμένο σύνολο. Εντούτοις, την παράσταση κλέβει η έντονα κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος και η αλλαγή της πίσω κολόνας, όπως επίσης και τα εντελώς νέας σχεδίασης φώτα που θυμίζουν εν πολλοίς εκείνα που συναντήσαμε στο πρωτότυπο Vision RS στο Παρίσι. Επίσης, ο σπορτίφ χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται περαιτέρω και από τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.
 

Πληροφορίες και εικόνες για το εσωτερικό δεν υπάρχουν προς το παρόν, ωστόσο έχουμε μια πρώτη γεύση από τα επίσημα σκίτσα που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας λίγες μέρες πριν με την εικόνα είναι λίγο πολύ γνωστή. Η διάταξη που επέλεξαν οι σχεδιαστές της Skoda είναι γνώριμη από το Kodiaq με προεξάρχον στοιχείο τη μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, όντας πλαισιωμένη από δύο κάθετους αεραγωγούς. Επιπλέον, άξια αναφοράς είναι τα σπορ καθίσματα και οι μεγάλες επίπεδες επιφάνειες που κυριαρχούν στην καμπίνα, όπως επίσης και τα πλαϊνά μαρσπιέ τα οποία διακοσμούνται με το λογότυπο GT.

Στο πεδίο των διαστάσεων το νέο Skoda Kodiaq GT δε διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το «κανονικό» ευρωπαϊκό Kodiaq (το μήκος του GT ορίζεται στα 4.630 χλστ.). Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα που λανσάρεται το Kodiaq GT, η γκάμα απαρτίζεται από τον δίλιτρο TSI τούρμπο βενζινοκινητήρα σε δύο εκδόσεις ισχύος με 186 και 220 άλογα σε συνδυασμό με το 7άρι αυτόματο/σειριακό DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επίσης θα υπάρχουν τόσο δικίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Τέλος, το ντεμπούτο του Kodiaq GT αναμένεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Chengdu στην Κίνα μέσα στο μήνα, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πριν το τέλος του έτους.

Toyota
test center