Περιπολικό «κράχτης» Honda Civic Type R

2.308 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Θυμάστε την Ομάδα «Σίγμα» με τα γρήγορα περιπολικά: Porshce, Mercedes-AMG, BMW M κ.ο.κ.; Όπως φαίνεται δεν είμασταν η μόνη χώρα που είχε στο στόλο της «καυτά» περιπολικά! Τρανή απόδειξη το Honda Civic Type R που είναι έτοιμο να... ΜΗΝ κυνηγήσει παράνομους.

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα

Οι άνω των 30 ετών αποκλείεται να μη θυμάστε την περιβόητη Ομάδα Σ της Ελληνικής Αστυνομίας, μια επίλεκτη ομάδα ανδρών της Αμεσης Δράσης που είχε στη διάθεσή της σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του ΄90, όντας ο φόβος και ο τρόμος των κοντράκηδων, αλλά και των κακοποιών με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Τα χρόνια πέρασαν και η ομάδα αυτή έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όμως δεν είμαστε η μόνη χώρα που κάποια στιγμή βρέθηκε με γρήγορα περιπολικά στο στόλο της.
 

Αυτή τη φορά, οι αυστραλιανές αστυνομικές αρχές βρέθηκαν στο προσκήνιο καθώς έβαλαν στο «οπλοστάσιό» τους ένα ολοκαίνουργιο Honda Civic Type R ισχύος 320 ίππων. Το εν λόγω μοντέλο, που εφοδιάζεται με τον γνώριμο VTEC turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ., περνά για 12 μήνες στην κατοχή των Αρχών στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Honda Αυστραλίας και της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το περίεργο στοιχείο της ιστορίας, όμως, δεν είναι αυτό...

Το «καυτό» περιπολικό δεν θα χρησιμοποιηθεί για καταδιώξεις ή οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση, η οποία χρήζει αυτοκινήτων που μπορούν να υπερβούν τα όρια, αλλά θα παίξει το ρόλο... γλάστρας σε διάφορα events της αστυνομίας. Ο λόγος; Έχοντας το εντυπωσιακό Type R για «κράχτη» οι αστυνομικοί θα μπορούν να προσεγγίσουν ευκολότερα το κοινό προκειμένου να τους ενημερώνουν για διάφορα πράγματα για τη δημιουργία συνθηκών μεγαλύτερης ασφάλειας.

Μιλώντας για τον... νεοσύλλεκτο της αυστραλιανής αστυνομίας, ο Διευθυντής Stephen Collins δήλωσε πως το Type R είναι το τέλειο εργαλείο για να κάνουμε τους πολίτες να ενδιαφερθούν για τις δράσεις τους.

Πόσο λογική βρίσκετε αυτή την κίνηση; Θα θέλατε να δείτε ένα περιπολικό «κράχτη» και στη χώρα μας, ακόμα και αν δεν είναι μάχιμο;

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC