Tο Aston Martin Vision Volante Concept το οποίο παρουσιάστηκε.

H βρετανική εταιρεία supercar φαίνεται πως κοιτά κα άλλους τρόπους μετακίνησης.

Το νέο αυτό πρωτότυπο αεροσκάφος δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Rolls-Royce και του Πανεπιστημίου Cranfield.

Πετάει η Aston Martin;

4.021 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2018)

Η Aston Martin, η Rolls-Royce και το Πανεπιστήμιο Cranfield συναντιούνται για να δημιουργήσουν φουτουριστικά αεροσκάφη για διαπολιτειακά ταξίδια, όπως το Aston Martin Vision Volante Concept το οποίο παρουσιάστηκε.

Μπορεί να μην πρόκειται για αυτοκίνητο, όμως η βρετανική εταιρεία supercar φαίνεται πως κοιτά κα άλλους τρόπους μετακίνησης, υψώνοντας τα μάτια της προς τον ουρανό και τα αεροσκάφη, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν μέσω άλλων συνεργασιών.
 
Περνώντας στο νέο της έργο όπως προαναφέραμε πρόκειται για το Aston Martin Vision Volante Concept. Το νέο αυτό πρωτότυπο αεροσκάφος δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Rolls-Royce και του Πανεπιστημίου Cranfield και δημιουργεί μια νέα εικόνα «πολυτελών αεροσκαφών με δυνατότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης».
Το νέο μέσο μεταφοράς μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα και ο επηρεασμένος από την Valkyrie σχεδιασμός του θυμίζει κάτι μεταξύ ενός πολεμικού αεροσκάφους και ενός drone. Το Vision Volante Concept διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που δίνει την απαραίτητη ισχύ στους έλικες και έχει δημιουργηθεί από τη Rolls-Royce, ενώ μπορεί να πετάξει για λίγη ώρα χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτρική ενέργεια και όχι τον κινητήρα βενζίνης.  
 
Αριθμοί σχετικά με τις επιδόσεις του μοντέλου δεν αναφέρθηκαν κατά την παρουσίαση του στο Farnborough International Airshow, ωστόσο ο αντιπρόεδρος και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Aston Martin, Simon Sproule, τόνισε πως «το πρωτότυπο μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα κάνει τη διαδρομή Λονδίνο-Παρίσι χωρίς στάση σε περίπου μία ώρα, με την ταχύτητα του να προσδιορίζεται μεταξύ των 320 και 400 χλμ./ώρα».

Hyundai
NISSAN