• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτό είναι το νέο σεντάν μοντέλο της Peugeot που θέλει να κερδίσει την αγορά της Κίνας.

Νέo Peugeot 308 Sedan

5.028 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/4/2016

Βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα EMP2 του PSA Group και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την κινέζικη Dongfeng.

 
Με αφορμή την έκθεση στο Πεκίνο, αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος ανάπτυξης στην κινέζικη αγορά από το Group PSA, η Peugeot παρουσίασε τη sedan έκδοση του 308, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την κινέζικη Dongfeng.

Αναμφισβήτητα είναι μια κίνηση κόντρα στο ρεύμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, που παρουσιάζουν μοντέλα με αυξημένο μεταξόνιο. Το συγκεκριμένο μοντέλο "πατάει" στην γνωστή πλατφόρμα EMP2 του PSA Group, συνεπώς περιμένουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλα ευρωπαϊκά μοντέλα της γαλλικής φίρμας.


Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Peugeot κράτησε "κλειστά" τα χαρτιά της χωρίς να αποκαλύψει κάποια πληροφορία. Βέβαια, όλα δείχνουν πως το νέο Peugeot 308 sedan θα κινείται με ατμοσφαιρικούς αλλά και turbo κινητήρες των οποίων η χωρητικότητα θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 1,2-1,6 λίτρων, ενώ θα συνδυάζονται τόσο με αυτόματο όσο και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι πωλήσεις του νέου Peugeot 308 sedan θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα το δούμε να κυκλοφορεί και σε άλλες χώρες.