• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σταθερό και άνετο είναι το Peugeot 308, ενώ σε δρόμο με στροφές είναι σε θέση να ικανοποιήσει τον οδηγό που θα θελήσει να κινηθεί σβέλτα με την αρωγή του κινητήρα, όντας ουδέτερο.

Οδική συμπεριφορά: Ευχάριστο με έμφαση στην άνεση

27.866 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/6/2016

Το βασικό χαρακτηριστικό του Peugeot 308 οδηγικά είναι η άνεση που προσφέρει, όμως παράλληλα είναι και πολύ σταθερό επιδεικνύοντας ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά αν το πιέσει ο οδηγός του. Η ανάρτηση φιλτράρει με υποδειγματικό τρόπο τις όποιες ανωμαλίες των δρόμων και διακρίνεται και για την πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Το αμάξωμα του 308 είναι σταθερό και ευθύβολο σε μεγάλες ταχύτητες με την συμπεριφορά του στις στροφές να είναι ουδέτερη σε κάθε περίπτωση, ενώ ο κινητήρας βοηθάει με την ροπή του για την σβέλτη του κίνηση. Η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός του από το σύστημα διεύθυνσης είναι καλή, όπως και η αντίστοιχη από το σύστημα πέδησης το οποίο είναι και αποτελεσματικό. Λίγο καλύτερο θα μπορούσε να είναι σε αίσθηση το 6τάχυτο κιβώτιο. 

Tags: PEUGEOT 308
 
  • bpanos

    Πολύ όμορφο στην οδήγηση ΙΧ. Υπερβολικά άνετο και καθόλου κουραστικό για μεγάλα ταξίδια. Αθόρυβο και με ρεπριζ που συγκρίνεται με οχήματα βενζίνης. Από κατανάλωση... Αστέρι! 1650χλμ σε Ε.Ο και με ταχύτητα 130-150 και καύσιμο 90€. Το σκέφτομαι πραγματικά για αγορά!!!

      6
  • vsilverson

    Χωρίς φανφάρες και υπερβολές ένα αντιπροσωπευτικό άρθρο για το 308 1.6 BlueHDi 120. Είναι ένα πολύ τίμιο σύνολο που δε θα απογοητεύσει κανένα οικογενειάρχη. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι οι χώροι στα πίσω καθίσματα που δεν είναι για 3 άτομα άνω του 1,80. 2 ατομα στο 1,80 κι ένα παιδί χωράνε άνετα αρκεί οι μπροστινοί να είναι 1,80 κ κάτω. το 5.8 για την κατανάλωση είναι απόλυτα ρεαλιστικό εφόσον 'πατάτε' στον αυτοκινητόδρομο ή 'παίζετε' στις στροφές. Στα όρια ταχύτητας άνετα θα δείτε 4.9-5l/100km.

      2