«Εστεμμένη» αποχώρησε από τα βραβεία iF Design Awards 2019 η Ferrari Monza SP1, η οποία ξεχώρισε για το σχεδιασμό της.

Το νέο αυτοκίνητο της ιταλική μάρκας έλαβε το χρυσό βραβείο (Gold Award) του θεσμού.

Η Ferrari Monza SP1, όπως και η διθέσια «αδερφή» της SP2, αντλεί σχεδιαστικές επιρροές από μοντέλα της δεκαετίας του 1950.

Πήρε το «στέμμα» η Ferrari Monza SP1

1.797 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2019)

«Εστεμμένη» αποχώρησε από τα βραβεία iF Design Awards 2019 η Ferrari Monza SP1, η οποία ξεχώρισε για το σχεδιασμό της.

Το νέο αυτοκίνητο της ιταλική μάρκας έλαβε το χρυσό βραβείο (Gold Award) του θεσμού, με την κριτική επιτροπή να αναφέρει πως η «ιταλίδα καλλονή» ξεχώρισε για μινιμαλιστική και κομψή γραμμή της, όντας το πρώτο «Icona» μοντέλο, που αποτελεί μια νέα σειρά ειδικών μοντέλων περιορισμένης παραγωγής από τη Ferrari.
 
Η Ferrari Monza SP1, όπως και η διθέσια «αδερφή» της SP2, αντλεί σχεδιαστικές επιρροές από μοντέλα της δεκαετίας του 1950 συνδυασμένες με πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα από αυτό το συνδυασμό είναι ένα μονοθέσιο οδικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει λόγω της μοναδικής ασύμμετρης διάταξης, του «μονολιθικού» προφίλ του αμαξώματος και της καθαρότητας. Σύμφωνα με την επιτροπή αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος για την βράβευση της.
 
Από κει και πέρα στο Μόναχο, η Ferrari έλαβε τρία ακόμα βραβεία iF Design, τα οποία κατέκτησαν οι Portofino, η 488 Pista και η μοναδική SP38, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη δουλειά που γίνεται στο Ferrari Styling Center.
 
Τέλος να σημειωθεί πως τα βραβεία iF Design Awards συμπληρώνουν φέτος 66 χρόνια παρουσίας.

FORD E-TRANSIT
OPEL