Στην ανανέωση του RX προχώρησε η Lexus.

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι μικρότερες.

Όλα τα νέα μοντέλα έρχονται στάνταρ με μια οθόνη αφής 8 ιντσών.

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του RX θα γίνει στις 30 Ιουνίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Chantilly Arts & Elegance Richard Mille.

Πιο Hi-Tech το ανανεωμένο Lexus RX

2.575 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2019)

Στην ανανέωση του RX προχώρησε η Lexus και έτσι το μοντέλο πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του, όντας φρεσκαρισμένο εξωτερικά, αλλά και διαθέτοντας νέα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, ο πρόβολος (τόσο του RX όσο και του RX L με τρίτη σειρά καθισμάτων) κερδίζει σε εμφάνιση καθώς φαίνεται να έχει αποκτήσει μια πιο «καθαρή» εικόνα. Σε αυτή συντελούν οι πιο λεπτοί προβολείς, αλλά και τα νέα φώτα ομίχλης που είναι ενσωματωμένα στις άκρες του προφυλακτήρα. Στον αντίποδα η παραδοσιακή γρίλια της Lexus παραμένει ακλόνητη.
 
Έχοντας περάσει στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι μικρότερες και εντοπίζονται στους διαφορετικούς ανακλαστήρες και τα πιο «κοφτερά» φωτιστικά σώματα. Τελειώνοντας με το εξωτερικό να σημειωθεί πως η Lexus προσφέρει πλέον και νέου τροχούς 18 και 20 ιντσών, ενώ προσθέτει δύο ακόμα χρώματα στο σύνολο της παλέτας.
 
Οι αλλαγές που έγιναν στο εσωτερικό του RX είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικές. Όλα τα νέα μοντέλα έρχονται στάνταρ με μια οθόνη αφής 8 ιντσών μέσω της οποίας μπορούν να ρυθμίσουν το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα με πρόσθετο κόστος να την αναβαθμίσουν στις 12,3 ίντσες. Μάλιστα η φίρμα αναφέρει πως η οθόνη αφής αντικαθιστά το trackpad - μέσω του οποίου γίνονταν μέχρι τώρα οι ρυθμίσεις του συστήματος infotainment  - ωστόσο το διατηρεί στη διάθεση εκείνων που το προτιμούν έναντι της οθόνης αφής. Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας υποστηρίζει τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto, ενώ η Lexus υποστηρίζει πως το ανανεωμένο RX περιλαμβάνει επίσης ένα πιο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής.
 
Από μηχανικής απόψεως, το μοντέλο λαμβάνει βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και επαναρυθμισμένα αμορτισέρ, ενώ έρχεται φορτωμένο και με διάφορες τεχνολογίες ασφαλείας.  
 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα η μάρκα δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια πληροφορία, ενώ σημείωσε πως η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του RX θα γίνει στις 30 Ιουνίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Chantilly Arts & Elegance Richard Mille.

Toyota
moto