" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο SUV της Land Rover θα διαθέτει περισσότερο χώρο από το Defender και θα είναι πιο εμφανίσιμο, αλλά εξίσου χρηστικό (εδώ μια πιθανή μορφή του σε κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Η υπάρχουσα γενιά του εικονιζόμενου Defender θα σταματήσει το 2015, ενώ ο αντικαταστάτης του δεν θα λανσαριστεί νωρίτερα από το 2019.

Το πρώτο «off road» λανσαρίστηκε από τη Land Rover το 1948, ενώ η σημερινή μορφή του Defender ξεκίνησε το 1983, πουλώντας μέχρι τώρα 2 εκατ. μονάδες συνολικά.

Πιο… premium ο αντικαταστάτης του Land Rover Defender

Διαβάστηκε από 13119 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2014

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, Gerry McGovern, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει τη νέα γενιά του Defender, που θα είναι πολύ διαφορετική από το υπάρχον μοντέλο, μιλώντας στην ουσία για ένα νέο SUV.

 
Λίγο καιρό πριν είχαμε αναφέρει ότι η Land Rover θα σταματούσε την παραγωγή του Defender, καθώς «είχε εκπληρώσει» τον εμπορικό του σκοπό. Τώρα λοιπόν, οι πηγές μας επισημαίνουν πως οι υπεύθυνοι της εταιρείας θέλουν να ξανασχεδιάσουν το «σκληροτράχηλο» μοντέλο, ώστε όταν θα κυκλοφορήσει στη νέα του γενιά να μην θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό, μόνο να διαθέτει ορισμένα από τα off-road χαρακτηριστικά του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Gerry McGovern, υπεύθυνος σχεδιασμού της αγγλικής μάρκας σε συνέντευξή του τόνισε πως το νέο SUV -που θα αντικαταστήσει το Defender- θα πρέπει να είναι εξίσου «χρηστικό» με το υπάρχον μοντέλο, αλλά πολύ πιο «όμορφο».

Επίσης, ανέφερε ότι το εν λόγω SUV θα πρέπει να διαθέτει περισσότερο χώρο για τους πίσω κυρίως επιβάτες, ενώ πιθανότατα θα τοποθετηθεί και σε άλλη κατηγορία στην γκάμα της εταιρείας, για να «κατακτήσει» περισσότερα μερίδια αγοράς. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν μικρότερου κυβισμού κινητήρες, για να είναι λιγότερο ενεργοβόροι και να πληρούν τις προϋποθέσεις της Ε.Ε, ενώ επίσης -κατά πληροφορίες- το αγγλικό μοντέλο θα είναι «λιγότερο λιτό και στρατιωτικό», ώστε να απευθύνεται σε μεγαλύτερο πελατολόγιο. Επιπλέον, οι φήμες κάνουν λόγο για ένα καινούργιο SUV, το οποίο η εταιρεία θα δημιουργήσει με πιο premium χαρακτηριστικά, βασισμένο στις νέες ελαφρύτερες πλατφόρμες από αλουμίνιο.

Πάντως όπως και να έχει, η υπάρχουσα γενιά θα τερματίσει τη… ζωή της μέχρι το 2015 και από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες της Land Rover θα ξεκινήσουν την κατασκευή του νέου μοντέλου, που αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι το 2019.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο «off road» λανσαρίστηκε από τη Land Rover το 1948, ενώ η σημερινή μορφή του Defender ξεκίνησε το 1983, πουλώντας μέχρι τώρα 2 εκατ. μονάδες συνολικά.