Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Ποιό μοντέλο είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα;

Ποιό μοντέλο είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα;

4.854 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2022)

Ψηλό αλλά μικρό, ευρύχωρο αλλά οικονομικό, πολυτελές αλλά φθηνό. Το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα έχει χαρακτηριστικά δύσκολο να «χωρέσουν» σε ένα μοντέλο. Όμως ο καθένας έχει βρει το δικό του. Ποιό είναι για σένα;

Γρήγορο & premium σαν Porsche, ψηλό, άνετο & προσιτό σαν... βάτραχος!

Πόσες ιδιαιτερότητες έχει η Ελλάδα, από το γεωγραφικό ανάγλυφο ως τα φορολογικά της τερτίπια, ώστε να μπορέσει ένα αυτοκίνητο να καλύψει όλες τις ανάγκες και να ανακηρυχθεί το ιδανικό μοντέλο για τη χώρα μας;
 
Εντάξει, μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα, όμως δεν έχουμε και όλοι τις ίδιες ανάγκες. Και είναι λογικό. Πάρε για παράδειγμα έναν κάτοικο της Αθήνας, με έναν κάτοικο της Σπάρτης. Για την Αθήνα, οι μικρές συμπαγείς διαστάσεις είναι σημαντικές ώστε να χωράει να παρκάρει παντού. Για τη Σπάρτη όχι.
 
Άλλα χαρακτηριστικά πάλι, είναι εξίσου σημαντικά, παρά τους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους τα θέλουμε. Πάρε το ύψος από το έδαφος για παράδειγμα. Αν ζεις εκτός πόλης το θες ώστε αν μπορείς να πατάς στο χώμα, να μη φοβάσαι τους λάκκους και τα βράχια, και για να «καθαρίζεις» τις κακοτοπιές. Αν ζεις στην πόλη πάλι, το θες για να καβαλάς λίγο πεζοδρόμιο, να μη «βρίσκεις» στα σαμαράκια και να κάθεσαι ψηλά να βλέπεις πάνω από τα παρκαρισμένα στις διασταυρώσεις.
 
Μπορεί να πει κανείς πως το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι ψηλό, και άρα μάλλον είναι SUV. Όμως τα SUV είναι και μάλλον ακριβά, και για την Ελλάδα έχουμε φορολογικά τερτίπια που τα κάνουν ακριβότερα.
 
Θα πρέπει λοιπόν να είναι λίγα κυβικά για να γλιτώνει τέλη ταξινόμησης αλλά και να καίει λίγο. Αλλά θα πρέπει να έχει δύναμη να προσπερνάει στους στενούς διπλούς δρόμους που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού μας δικτύου. Βάλε και τις ανηφόρες, και η δύναμη είναι υποχρεωτική.
 
Θα πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστο, αφού τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα τα κρατάμε μια ζωή, και έτσι δεν μπορεί να έχει πολλά ηλεκτρονικά που μάλλον κόβουν αξιοπιστία. Έτσι δεν μπορεί να είναι και πολύ πολυτελές, αλλά θα θέλουμε να είναι αρκετά ώστε να έχει εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης που χρειάζονται στην Ελλάδα.
 
Και μένει το θέμα της τιμής, που μετά από 10 χρόνια κρίσης θα πρέπει να είναι «χώμα» για να μπορούμε να το αγοράσουμε.
 
Βάλτα λοιπόν όλα αυτά μαζί. Ποιό μοντέλο βγαίνει στη λίστα σου ως το ιδανικό για την Ελλάδα; Και ποιό χαρακτηριστικό είναι αυτό που έβαλες ψηλότερα και καθόρισε την απόφαση σου; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: