• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τον 1.8 των 197 ίππων θα φοράει η νέα γενιά του Polo GTI.

Ο ίδιος κινητήρας είχε χρησιμοποιηθεί στο Golf V GTI.

Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί θα υποστεί κάποιες τροποποιήσεις ώστε να προσαρμοστεί στις τρέχουσες εκπομπές ρύπων.

Polo GTI με μοτέρ Golf GTI

Διαβάστηκε από 4916 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/4/2017

Το Polo στη νέα του γενιά θα έρθει ακόμα πιο κοντά στο Golf καθώς στην έκδοση GTI, ο κινητήρας που θα φοράει θα είναι εκείνος του Golf V GTI με τους 197 ίππους.

 
Καθώς το Golf GTI μεγαλώνει και γίνεται πιο δυνατό, η Volkswagen αποκάλυψε ότι το μικρό του αδερφάκι, το Polo, στην επόμενη γενιά του θα εξοπλιστεί στην έκδοση GTI με έναν γνώριμο από τα παλιά κινητήρα.

Σύμφωνα με Βρετανικά μέσα, το επόμενο Polo GTI θα έχει τον ίδιο κινητήρα TSI που χρησιμοποίησε το Golf 5 GTI χωρητικότητας 2.0 λτ. και απόδοσης 197 ίππων (το σημερινό Polo GTI αποδίδει 189 ίππους). Αυτό το γεγονός το κάνει άμεσο αντίπαλο του Ford Fiesta ST το οποίο αποδίδει ακριβώς τους ίδιους ίππους. Βέβαια για να χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας αυτός θα δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις ώστε να προσαρμοστεί στις τρέχουσες προδιαγραφές ρύπων. Με αυτή τη μικρή αύξηση της δύναμης, το νέο Polo GTI πιθανότατα θα είναι ικανό να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ., επίδοση που είναι άκρως εντυπωσιακή.

Πέρα από τον κινητήρα, το νέο hot hatch της VW θα στηρίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα έχει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και χαμηλωμένες αναρτήσεις και όπως συνηθίζεται έναν πιο αγριεμένο εξωτερικό σχεδιασμό.

Στις εικόνες βλέπουμε το τωρινό Polo GTI.