5 φωτογραφίες »

Πόσο κοστίζει το μοτέρ του Honda Civic Type R;

7.386 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Η Ηοnda κάνει διαθέσιμο το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ του Honda Civic Type R που αποδίδει 320 άλογα αντί ενός σεβαστού ποσού. Ποια είναι η τιμή;

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα


Η Honda μέχρι πρότινος πουλούσε το 2λιτρο μοτέρ του Civic Type R μόνο σε αγωνιστικές ομάδες αλλά φαίνεται πως πλέον, η φίρμα είναι έτοιμη να το προσφέρει και σε οποιοδήποτε άλλον το επιθυμεί, αρκεί να έχει αρκετά μεγάλο πορτοφόλι.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως το πακέτο περιλαμβάνει το μπλοκ, το τούρμπο και τη μίζα και ότι το πιο ολοκληρωμένο Controls Package προσφέρει επίσης στον αγοραστή έναν προγραμματισμένο εγκέφαλο, πεντάλ γκαζιού και ειδικά λουριά που κάνουν πολύ ευκολότερη την τοποθέτησή του.

Ο αγοραστής φυσικά, από την πλευρά του, θα πρέπει να τοποθετήσει με δικά του έξοδα άλλα μέρη του κινητήριου συνόλου, όπως το φίλτρο αέρα, ένα καλό intercooler, το σύστημα ψύξης, την αντλία και το κατάλληλο κιβώτιο ταχυτήτων. H Honda πάντως τονίζει πως το πακέτο που προσφέρει είναι εύκολα διαχερίσιμο και ότι ο κινητήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων.

Ο 2λιτρος Κ20C1 κινητήρας του Civic Type R αποδίδει στην ευρωπαϊκή του έκδοση 320 άλογα και 400 Nm ροπής. Η τιμή του είναι 6.790 δολάρια, ωστόσο με το Controls Package η τιμή ανεβαίνει στις 9.000 δολάρια. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως διαθέσιμα για αγορά θα γίνουν μόνο 93 μοτέρ, όποτε εάν κάποιος επιθυμεί να το αγοράσει, θα πρέπει να βιαστεί. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ την 1η Μάιου.
 

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC