Με το Note e-Power η Nissan κατέκτησε περιβαλλοντικό βραβείο επί ιαπωνικού εδάφους.

«Πράσινο» βραβείο στη Nissan

2.814 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2018)

Νέο «πράσινο» βραβείο για τη Nissan και το μοντέλο Note λόγω της συμβολής τους στην μείωση των αέριων ρύπων με την τεχνολογία e-Power.

Η τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων e-Power της Nissan, η οποία βοήθησε σύμφωνα με τη μάρκα το Nissan Note να γίνει το πρώτο σε πωλήσεις μικρό μοντέλο στην Ιαπωνία το περασμένο έτος, κέρδισε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό βραβείο στην Ιαπωνία, ως αναγνώριση της συμβολής της στη μείωση των εκπομπών CO2.
 
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Εξοικονόμησης Ενέργειας της Ιαπωνίας (ECCJ), μια οργάνωση που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, θα απονείμει στο e-Power το Chairman`s Prize, στο πλαίσιο των Μεγάλων Βραβείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας κατά το οικονομικό έτος 2017.
 
 
Υπενθυμίζουμε πως η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία e-Power στο Note επί ιαπωνικού εδάφους τον Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της φίρμας, οι άνθρωποι της εργάζονται για την κυκλοφορία περισσότερων ηλεκτρικών και e-Power μοντέλων παγκοσμίως, ως μέρος του οράματος Nissan Intelligent Mobility, για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.
 
Σημειώνουμε πως το Nissan Note e-Power κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα, του οποίου ο ρόλος είναι αυστηρά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Βάζοντας τον επιλογέα σχέσης στο D, το e-Power επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, συμβάλλει και αυτό στη βελτίωση της απόδοσης του καυσίμου, φορτίζοντας την μπαταρία.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται το ιαπωνικό στρατόπεδο επειδή ο κινητήρας λειτουργεί πάντα στη βέλτιστη κατάσταση, το Note e-Power διαθέτει 30% καλύτερη απόδοση καυσίμου, σε σχέση με τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με συμβατικούς βενζινοκινητήρες και με παρόμοια απόδοση.
 
Τέλος, η τελετή των βραβείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Tokyo Big Sight της Ιαπωνικής πρωτεύουσας.

PEUGEOT NEW EVANS
4green