Nέα Ford Mustang: Αναβαθμισμένο στυλ και πιο hi-tech από ποτέ
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nέα Ford Mustang: Αναβαθμισμένο στυλ και πιο hi-tech από ποτέ

56.690 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2022)

Πρεμιέρα έκανε η 7η γενιά της Ford Mustang, με το θρυλικό «pony» να έρχεται με ισχύ από V8 μοτέρ, τεχνολογίες αιχμής και ένα ολοκληρωτικά επανασχεδιασμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

7η γενιά Mustang

Οι εισαγωγές όταν μιλάς για τη νέα Ford Mustang είναι μάλλον περιττές. Όπως αναμένονταν η 7η νέα γενιά του θρυλικού αυτοκινήτου πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της και μαζί της φέρνει πλήθος νέων συστημάτων. Ως αποκορύφωμα έρχεται η δυνατότητα που προσφέρει να βάλεις μπροστά τον κινητήρα εξ αποστάσεως. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανασχεδιασμένη με macho εξωτερική εμφάνιση

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, η νέα Mustang έρχεται με ανανεωμένο στυλ. Οι προβολείς Tri-Bar LED είναι το βασικό χαρακτηριστικό, όπως και τα φαρδύτερα πίσω φτερά που δίνουν μία πιο μυώδη εικόνα. Για μια ακόμα φορά υπάρχουν κάμπριο και κουπέ εκδόσεις, με τη δεύτερη να έχει μεγαλύτερη γραμμή οροφής, που η Ford λέει ότι δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο. Από κει και πέρα σχεδιαστικές διαφορές υπάρχουν και ανάλογα τον κινητήρα (EcoBoost 2,3 λτρ. ή 5,0 λίτρων GT) που «φοράει» η Mustang. Στην GT έκδοση με τον V8 η Mustang έχει διαφορετική σχεδίαση στο μπροστινό μέρος, με το επάνω τμήμα να χωρίζεται σε τρία κομμάτια και τους αεραγωγούς χαμηλά να διευρύνονται. Επιπλέον αεραγωγούς θα βρει κάποιος στο καπό, όπως και έναν επανασχεδιασμένο σπλίτερ. Η νέα Mustang εξοπλίζεται στη βάση της με ζάντες 17 ιντσών, ενώ η GT με 19άρες ζάντες, την ώρα που υπάρχουν ως επιλογή και οι 20άρες ζάντες.
 
Αμφότερα τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με το πακέτο Bronze Design που φέρει ζάντες και χάλκινα σήματα, ενώ υπάρχει και το πακέτο Performance που μεταξύ άλλων ενσωματώνει φρένα Brembo και φαρδύτερους πίσω τροχούς και ελαστικά. Τα αυτοκίνητα με το Performance Pack μπορούν να διατεθούν περαιτέρω με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ MagneRide, καθίσματα Recaro και ενεργή εξάτμιση. Η νέα Mustang GT με το Performance Pack εξοπλίζεται επίσης με ένα σύστημα που ονομάζεται electronic drift brake και μοιάζει με ένα παραδοσιακό μηχανικό χειρόφρενο, το οποίο σύμφωνα με τη Ford «είναι σχεδιασμένο για αρχάριους οδηγούς να μαθαίνουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο drift, παρέχοντας επίσης στους έμπειρους οδηγούς ένα σύστημα έτοιμο για αγώνες».

Η ολοκαίνουργια Mustang λανσάρεται με 12 χρωματικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των τριών νέων αποχρώσεων BlueEmber, VaporBlue και YellowSplash.

Αλλαγμένη πλήρως η καμπίνα

Στην καμπίνα της νέας Mustang λαμβάνουν χώρα κάποιες από τις μεγαλύτερες αλλαγές. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4 ιντσών και μία νέα οθόνη αφής 13,2 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης SYNC 4 που ενσωματώνει και το Amazon Alexa είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά. Η γενική εικόνα στην καμπίνα της Mustang ξεφεύγει από τη ρετρό εμφάνιση των προηγούμενων γενεών, με το αυτοκίνητο να λαμβάνει τιμόνι με επίπεδη βάση, βάση ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου και μία πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας. Τα υφασμάτινα καθίσματα είναι στάνταρ, με τα μοντέλα Premium να αποκτούν  ραφές αντίθεσης στον πίνακα οργάνων και στα εσωτερικά πάνελ των θυρών, ενώ τα μοντέλα GT διαθέτουν δερμάτινα ένθετα καθισμάτων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto