7 φωτογραφίες »

Παρουσίαση: Νέο Kia Sportage

37.258 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Η νέα 5η γενιά του Kia Sportage παρουσιάστηκε επίσημα δείχνοντας μας αρχικά τον σχεδιασμό μέσα και έξω! Εκκεντρικό ντιζάιν, κάτι το οποίο περιμέναμε, για ένα οικογενειακό SUV που σίγουρα δεν θα περνά απαρατήρητο στο δρόμο. Πως σας φαίνεται;

Μετά από πολλά teaser το ολοκαίνουργιο Kia Sportage παρουσιάστηκε επίσημα από την κορεατική μάρκα. Μπορεί η Kia να μην προχώρησε στην αποκάλυψη στοιχείων σχετικά με τα συστήματα κίνησης ή τις επιδόσεις, ωστόσο μας δείχνει με πάσα λεπτομέρεια την εμφάνιση του μοντέλου μέσα και έξω.

Το πίσω μέρος είναι πιο «ήρεμο» σε σχεδίαση από το μπροστά.

Το πίσω μέρος είναι πιο «ήρεμο» σε σχεδίαση από το μπροστά.

 
Το νέο Sportage κάνει χρήση της νέας φιλοσοφία σχεδιασμού της εταιρείας που ονομάζεται «Opposites United» και αρχικά έκανε το ντεμπούτο της με το ηλεκτρικό Kia EV6. Στο εμπρόσθιο μέρος το Sportage διαθέτει μία πολυσύνθετη και λεπτομερή γρίλια. Οι μονάδες φωτισμού χάρη στα λεπτά τύπου μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας διαχωρίζονται από την κυψελωτή γρίλια. Ακριβώς από πάνω βλέπουμε την επανασχεδιασμένη μάσκα, τη γνωστή «μύτη της τίγρης», που πλέον έχει περάσει και αυτή στην ψηφιακή εποχή και φέρει το όνομα «Digital Tiger Face». Το Sportage φέρει το νέο λογότυπο της Kia, ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα φιλοξενεί τα φώτα ομίχλης.
 
Στα πλάγια, το Sportage πέμπτης γενιάς έχει καθαρές γραμμές που τονίζουν ακόμα περισσότερο το σύνολο της επιφάνειας. Η μαύρη οροφή που βλέπουμε θα είναι διαθέσιμη προαιρετικά, ενώ ένας νέος σχεδιασμός για τις ζάντες αναδεικνύει περισσότερο το προφίλ. Το πίσω μέρος είναι πιο απλό σε σχεδίαση από το μπροστά και χαρακτηρίζεται από το οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, αλλά και την αεροτομή για να τονίσει το σπορ στοιχείο.
 
Στο εσωτερικό, το Kia Sportage προσφέρει σύγχρονο σχεδιασμό καμπίνας, με κορωνίδα την τεράστια καμπύλη οθόνη που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας. Παράλληλα βλέπουμε πως το στοιχείο της διχρωμίας έχει εισέλθει και στο εσωτερικό του Sportage, ενώ στα μπουτόν, στον τιμόνι, στις πόρτες και στους αεραγωγούς βλέπουμε το φινίρισμα από νίκελ να προσφέρει μία «νότα» πολυτέλειας.
 
Από κει και πέρα, η Kia αποκάλυψε πως το νέο Sportage θα προσφερθεί και σε έκδοση X-Line, η οποία θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τόσο μέσα όσο και έξω. Κλείνοντας, η μάρκα σημείωσε πως πληροφορίες για τους κινητήρες, τις επιδόσεις και τις τεχνολογίες του νέου SUV θα ανακοινωθούν αργότερα εντός του έτους.  

Στο εσωτερικό, το Kia Sportage προσφέρει σύγχρονο σχεδιασμό καμπίνας, με κορωνίδα την τεράστια καμπύλη οθόνη που θυμίζει το σύστημα MBUX της Mercedes-Benz.

Στο εσωτερικό, το Kia Sportage προσφέρει σύγχρονο σχεδιασμό καμπίνας, με κορωνίδα την τεράστια καμπύλη οθόνη που θυμίζει το σύστημα MBUX της Mercedes-Benz.

Toyota
test center