Πρεμιέρα με 145 άλογα για το νέο Renault Symbioz

3.556 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2024)
Πρεμιέρα με 145 άλογα για το νέο Renault Symbioz
8 Φωτογραφίες »

- Το νέο οικογενειακό SUV της Renault έχει ελληνικό όνομα.
- Σχεδίαση με πολλές γωνιές και μήκος 4.413 χλστ.
- Δύο οθόνες στην καμπίνα και με ηλιοροφή Solarbay χωρίς περσίδα.
- Υβριδικό με 145 άλογα.

Το νέο οικογενειακό SUV της Renault έχει ελληνικό όνομα

Το Renault Symbioz έκανε επίσημη πρεμιέρα, αποτελώντας τη νέα πρόταση της γαλλικής μάρκας στα οικογενειακά SUV. Το νέο Symbioz, το οποίο δανείζεται την ονομασία του από την ελληνική λέξη «συμβίωση», μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε επιβάτες, υιοθετεί τη νέα σχεδίαση της φίρμας, ενώ παράλληλα, εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Σχεδίαση με πολλές γωνιές και μήκος 4.413 χλστ.

Εξωτερικά, το Renault Symbioz υιοθετεί η νεότερη σχεδιαστική γλώσσα της Renault που πρωτοεμφανίστηκε στο πλήρως ηλεκτρικό Scenic E-Tech. Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτού περιλαμβάνουν τα αιχμηρά κατακόρυφα LED φώτα ημέρας στον προφυλακτήρα, το περίπλοκο μοτίβο της μάσκας και γενικά μία λογική σχεδίασης με πολλές γωνίες, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Από κει και πέρα, το νέο Symbioz διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου 18 και 19 ιντσών, ενώ η χρωματική του παλέτα διαθέτει επτά χρώματα βαφής, μέσα στα οποία υπάρχει και το νέο Mercury Blue χρώμα.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις το νέο Renault Symbioz έχει μήκος 4.413 χλστ., πλάτος 1.797 χλστ., και ύψος 1.575 χλστ. Τοποθετείται στην γκάμα της εταιρείας ανάμεσα στο μικρότερο Captur και το μεγαλύτερο Austral και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, όπως τα Captur και Clio.   

Δύο οθόνες στην καμπίνα και με ηλιοροφή Solarbay χωρίς περσίδα

Στο εσωτερικό, το Symbioz εξοπλίζεται με συρόμενο πίσω κάθισμα τύπου πάγκου για να διαμορφώνει το χώρο αποσκευών από 492 λίτρα σε 624. Το πίσω κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί για 16 εκατοστά, ενώ αν διπλωθεί ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 1.582 λίτρα. Επιπλέον η Renault αναφέρει πως υπάρχουν 24,7 λίτρα αποθηκευτικού χώρου μέσα στην καμπίνα, χώρους στους οποίους περιλαμβάνει και το ντουλάπακι, το οποίο αποθηκεύει 7 λίτρα.

Το Symbioz διαθέτει ως έξτρα την γυάλινη οροφή Solarbay που έχουμε ήδη δει στο Scenic E-Tech, η οποία δεν διαθέτει συμβατική περσίδα με αποτέλεσμα να βελτιώνει το χώρο για τα κεφάλια των επιβατών κατά 30 χιλιοστά, σύμφωνα με όσα υπόσχεται η Renault. Η μάρκα λέει επίσης πως η οροφή για να κόψει το εξωτερικό φως που εισέρχεται στην καμπίνα σκουραίνει είτε με το πάτημα ενός διακόπτη είτε με φωνητική εντολή, χρησιμοποιώντας την τυπική τεχνολογία του Google Assistant που είναι ενσωματωμένη στην κάθετη οθόνη αφής 10,4 ιντσών.

Το Symbioz πέραν της οθόνης αφής για το infotainment διαθέτει και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,3 ιντσών, ενώ η ρύθμιση του κλιματισμού γίνεται με «κανονικά» μπουτόν κάτω από την οθόνη αφής, αν και η θερμοκρασία της καμπίνας εμφανίζεται στην οθόνη αφής. Παρούσα είναι και μία ασύρματη βάση φόρτισης, όπως και ένα πολυλειτουργικό τιμόνι.  Έως 24 συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι διαθέσιμα στο Symbioz, σύμφωνα με τη Renault.

Υβριδικό με 145 άλογα

To Renault Symbioz έκανε πρεμιέρα εξοπλισμένο με το υβριδικό σύστημα κίνησης E-Tech hybrid 145. Συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζινοκινητήρα 95 ίππων µε δύο ηλεκτρικά µοτέρ: Το ισχυρότερο από αυτά αποδίδει 53 ίππους και αποτελεί το κύριο µοτέρ του υβριδικού συστήµατος µε το µικρότερο να αποδίδει 25 ίππους και έχει υπό τον έλεγχό του τον συγχρονισµό των στροφών του κινητήρα µε το αυτόματο κιβώτιο, την εκκίνηση του βενζινοκινητήρα και τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας σε ένα επαρκές ποσοστό ώστε να µπορεί να εκκινεί ο βενζινοκινητήρας. Η συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στα 145 άλογα.  

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 1,2 kWh που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ, η οποία επιτρέπει στο Renault Symbioz να ξεκινά πάντα ηλεκτρικά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center