Premium οικογενειακό SUV που μπαίνει στην πρίζα: DS 7 ή Mercedes GLA;

11.639 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2024)
Premium οικογενειακό SUV που μπαίνει στην πρίζα: DS 7 ή Mercedes GLA;
2 Φωτογραφίες »

- Η Mercedes βγάζει 65 χιλιόμετρα, μόνο με ρεύμα
- Το DS 7 έχει καλούς χώρους & πορτ-μπαγκάζ πάνω από 550 λίτρα
- Κορυφαία ποιότητα κατασκευής & μεγάλες οθόνες και στα δύο μοντέλα
- Το DS 7 έχει κάμερα που «διαβάζει» τις λακκούβες για να ρυθμίζει ξεχωριστά κάθε τροχό

Η Mercedes βγάζει 65 χιλιόμετρα, μόνο με ρεύμα

Συγκρίνουμε στα ίδια λεφτά, γύρω στα 56.000 ευρώ, δύο premium οικογενειακά SUV με Plug-in Hybrid τεχνολογία. Από την μία πλευρά έχουμε το DS 7 E-Tense των 225 ίππων, από την άλλη τοποθετούμε την Mercedes GLA 250 e με τα 218 άλογα. Και τα δύο μοντέλα έχουν έναν βασικό κινητήρα βενζίνης και μία μικρή μπαταρία, για να κάνουν ορισμένα χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά. Είναι αυτό που έχετε ακούσει ως ηλεκτρική αυτονομία (range). Μεταξύ των δύο συγκεκριμένων μικρομεσαίων SUV η Mercedes GLA έχει 22 χλμ. περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία (65 χλμ. μόνο με ρεύμα).

Το DS 7 έχει καλούς χώρους & πορτ-μπαγκάζ πάνω από 550 λίτρα

Λόγω διαστάσεων μπαίνουν στην οικογενειακό C segment, έχουν όμως τους χώρους για να καλύψουν κάθε οικογενειακή ανάγκη; Στην περίπτωση του DS 7 η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ναι». Το γαλλικό C-SUV έχει εντυπωσιακά μεγάλο χώρο αποσκευών 555 λίτρων, νούμερο υπέρ-αρκετό για μία 5-μελή οικογένεια με πολλά μπαγκάζια. Επίσης, έχει πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους, είτε μιλάμε για τον «αέρα» για τα γόνατα (18,8 εκ. περιθώριο μέχρι να ακουμπήσεις το μπροστά κάθισμα), είτε αναφερόμαστε στο φάρδος του πίσω καθίσματος (141 εκ. πλάτος σημαίνει ότι χωράνε άνετα και 3 ενήλικοι επιβάτες).


Σύγκριση premium Plug-in hybrid οικογενειακών SUV: DS 7 E-Tense Vs Mercedes GLA 250 e
2 Φωτογραφίες »

Σύγκριση premium Plug-in hybrid οικογενειακών SUV: DS 7 E-Tense Vs Mercedes GLA 250 e

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής & μεγάλες οθόνες και στα δύο μοντέλα

Κι αφού βάλαμε στην κουβέντα το εσωτερικό των δύο μοντέλων, ας μιλήσουμε για την ποιότητα κατασκευής τους, η οποία ανταποκρίνεται απόλυτα στις premium περγαμηνές τους. DS 7 και Mercedes GLA ξεχωρίζουν για τη στιβαρότητα και το στιλ που αποπνέουν, με το DS να θέλει λίγο χρόνο παραπάνω, μέχρι να συνηθίσεις την διαφορετική εργονομία του. Όσον αφορά τον ψηφιακό εξοπλισμό τους, αμφότερα έχουν στάνταρ μεγάλες οθόνες, τόσο για το infotainment όσο για τον πίνακα οργάνων τους.

Το DS 7 έχει κάμερα που «διαβάζει» τις λακκούβες για να ρυθμίζει ξεχωριστά κάθε τροχό

Κλείνοντας, να πούμε ότι και στο δρόμο αποτυπώνεται ο premium χαρακτήρας τους. Πώς; Στον τρόπο που διαχειρίζονται το έξτρα βάρος της μπαταρίας, μιας και παραμένουν άνετα και με καλή ποιότητα κύλισης. Στην περίπτωση του DS 7, μάλιστα, υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ αλλά και κάμερα που «διαβάζει» τις λακκούβες για να ρυθμιστεί ξεχωριστά η απόσβεση κάθε τροχού!
 
Διαβάστε στις γραμμές που ακολουθούν την αναλυτική συγκριτική δοκιμή των δύο Plug-in Hybrid οικογενειακών SUV, DS 7 E-Tense 225 PS Vs Mercedes GLA 250 e 218 PS

Σελίδα 2Εσωτερικό & χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες: Η Mercedes έχει 10 χλμ. μεγαλύτερη αυτονομία & φορτίζει πιο γρήγορα (25 λεπτά)
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Κορυφαία ποιότητα κύλισης & άνεση σε πρώτο πλάνο
Σελίδα 5Τιμές, Εξοπλισμός & Γνώμη
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
Mercedes
skoda