Πριν 75 χρόνια έφτασε ο σκαραβαίος στην Ν. Υόρκη και η VW το γιορτάζει
12 Φωτογραφίες »

Πριν 75 χρόνια έφτασε ο σκαραβαίος στην Ν. Υόρκη και η VW το γιορτάζει

2.009 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- Παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι στον χρόνο με τον σκαραβαίο δίπλα στο VW ID.Buzz
- Οι φωτογραφίες δείχνουν πράγματι την τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας τα τελευταία 75 χρόνια
- Το 1949 ο πρώτος σκαραβαίος έφτασε στην Νέα Υόρκη
- Το 1978 η VW εγκαινίασε το πρώτο εργοστάσιο της στην Αμερική

Παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι στον χρόνο με τον σκαραβαίο δίπλα στο VW ID.Buzz

Εβδομήντα-πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που τα πρώτα αυτοκίνητα της Volkswagen βρέθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πάτησαν τα ελαστικά τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης.  Με αφορμή αυτό το ορόσημο, η VW παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι στον χρόνο, που ξεκινάει από τον κλασσικό σκαραβαίο του 1949 μέχρι το ρετρό-φουτουριστικό VW ID.Buzz του 2024. Είναι ένα «γράμμα αγάπης» προς την Αμερική, όπως το αποκάλεσε η εταιρία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πράγματι την τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας τα τελευταία 75 χρόνια

Η εορταστική καμπάνια θέλει να αναδείξει το «πολιτιστικό αντίκτυπο» της VW στην αμερικάνικη κουλτούρα μέσα από τις ιστορίες των ίδιων των ιδιοκτητών τους. Προς το παρόν, η γερμανική εταιρία παρουσίασε μια γκάμα φωτογραφιών που απεικονίζει τον κλασσικό σκαραβαίο δίπλα στο ηλεκτρικό βανάκι, ID.Buzz και το SUV, ID.4. Ενώ οι φωτογραφίες με το εξωτερικό των μοντέλων δείχνουν πράγματι την μεγάλη αλλαγή στην αισθητική και τα μεγέθη των αυτοκινήτων, είναι μάλλον οι φωτογραφίες από το εσωτερικό που αναδεικνύουν το μέγεθος της προόδου της τεχνολογίας που έγινε σε μόλις 75 χρόνια.

Το 1949 ο πρώτος σκαραβαίος έφτασε στην Νέα Υόρκη

Ήταν ο Ολλανδός επιχειρηματίας, εν ονόματι Ben Pon που πρωτο-έφερε τον σκαραβαίο στην Νέα Υόρκη, το 1949. Τον επόμενο χρόνο έφτασε και το χαρακτηριστικό μίνι βαν της Volkswagen που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και της κουλτούρας των χίπηδων. Οι πωλήσεις αρχικά ήταν λίγες. Μέσα όμως σε 6 χρόνια  η Volkswagen άνοιξε το παράρτημα της στην Αμερική (1955) και κέρδισε τις καρδιές του καταναλωτικού κοινού με την θρυλική διαφήμιση του 1959 «Think Small» για τον σκαραβαίο.  Το Squareback πήρε την σκυτάλη από τον σκαραβαίο και το βανάκι, για την δεκαετία του ΄60 και την έδωσε στο Dasher (Passat), το Scirocco, το Rabbit (Golf) και το Jetta, την δεκαετία του ΄70.
 

Το 1978 η VW εγκαινίασε το πρώτο εργοστάσιο της στην Αμερική

Το 1978, η Volkswagen άνοιξε και το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Αμερική, το Westmoreland στην Πενσυλβάνια. Εκεί η εταιρία παρήγαγε πάνω από 1,1 εκατομμύρια μονάδες του Golf, συμπεριλαμβανομένου και της έκδοσης επιδόσεων, GTI. Το 2008 η Volkswagen εγκαινίασε και το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης, Chattanooga, στο Τενεσί, εδραιώνοντας έτσι, ακόμα περισσότερο, την σχέση της VW με την αντίπερα ήπειρο.  

Mercedes
KIA