4 φωτογραφίες »

Γίνεται SUV το Toyota Crown

5.883 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

To πολυτελές σεντάν της Toyota φαίνεται πως θα λάβει και SUV έκδοση πολύ σύντομα, αφού ήδη ήρθαν στην δημοσιότητα οι πρώτες του φωτογραφίες. Στην Σαγκάη θα γίνει το ντεμπούτο του την επόμενη εβδομάδα.

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε την Mitsubishi να παρουσιάζει ένα SUV με όνομα Eclipse και την Ford να κάνει κάτι αντίστοιχο με το όνομα Mustang θέλοντας να δώσουν στα νέα τους μοντέλα μια μεγάλη κληρονομιά ώστε να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην κατηγορία των crossover/SUV.

Κάτι παρόμοιο φαίνεται πως επιχειρεί να κάνει η Toyota καθώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας οι πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου Crown SUV. Όπως μπορεί να θυμάστε, το Crown είναι το πολυτελές σεντάν της Toyota που προσφέρεται κυρίως στις χώρες της Ασίας και φέρει μαζί του μεγάλη κληρονομιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο πως, τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε δει να δίνεται το όνομα Crown τόσο σε ένα pick-up (αρκετές δεκαετίες πίσω), σε coupe αλλά και σε station-wagon αυτοκίνητα.

Το πλήρες όνομα του SUV θα είναι Crown Kluger και όπως φαίνεται, θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το Toyota Ηighlander. Ίσως η μόνη μεγάλη διαφορά θα είναι το έμβλημα του Crown στην γρίλια του αυτοκινήτου, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Οι πληροφορίες που έκανε γνωστές του υπουργείο αναφέρουν πως το SUV θα είναι 5.015 χιλιοστά σε μήκος, 1.930 χιλιοστά σε πλάτος, θα έχει ύψος 1.750 χιλιοστά και το μεταξόνιό του θα είναι 2.850 χιλιοστά. Έγινε γνωστό επίσης πως το βάρος του είναι 2.000 κιλά και ότι η ισχύς του πηγάζει από ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο με βάση έναν κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση 190 άλογα.

Το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει πιθανότατα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης στις 19 Απριλίου.
 

CORAL GAS PASXA
citroen