Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Nissan Ariya

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Nissan Ariya

5.118 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2021)

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Nissan, το Ariya η οποία πραγματοποιήθηκε στους γνωστούς δρόμους του Μονακό όπου διεξάγεται τόσο το Grand Prix της F1, όσο και αυτό της Formula E.

Στο πριγκιπάτο του Μονακό έγινε το δημόσιο ντεμπούτο του νέου Nissan Ariya. Το ηλεκτρικό SUV της Nissan διήνυσε τη διαδρομή που ακολουθούν τα αγωνιστικά μονοθέσια των Formula 1 και Formula E, έχοντας μάλιστα δίπλα του και το αμιγώς ηλεκτρικό μονοθέσιο της ιαπωνικής μάρκας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
«Η δημόσια οδήγηση του Ariya στους δρόμους του Μονακό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας e-4ORCE. Το Ariya είναι η επιτομή της καινοτομίας της Nissan στην ηλεκτρική κινητικότητα και αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή στο επόμενο κεφάλαιο του ηλεκτρικού ταξιδιού της Nissan», είπε μεταξύ άλλων ο Arnaud Charpentier, αντιπρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής προϊόντων της Nissan για την περιοχή AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη, Ωκεανία).  
 
Θυμίζουμε πως το Nissan Ariya από τη στιγμή που θα μπει και επίσημα στη γραμμή παραγωγής, αυτόματα θα γίνει το πιο αεροδυναμικό crossover της εταιρείας, στοχεύοντας να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας που να μετράται στα 0,297 Cd. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Ariya θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη του 2021.
 
Θυμίζουμε πως στην αγορά της Ιαπωνίας το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταρίας 65 και 90 kWh και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην περίπτωση του δικίνητου Ariya η μικρή μπαταρία προσφέρει 218 ίππους, 300 Nm ροπής και 450 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ το μεγάλο πακέτο ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής με αυτονομία  610 χιλιόμετρα. Το τετρακίνητο Ariya, εξοπλισμένο με την μπαταρία των 65 kWh, μετρά 340 ίππους με 560 Nm ροπής και αυτονομία μέχρι 430 χιλιόμετρα, ενώ με την μπαταρία των 90 kWh τα άλογα ανεβαίνουν στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 580 χιλιόμετρα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto