Υψηλών προδιαγραφών θα είναι η καμπίνα του νέου Scala, σύμφωνα με την Skoda.

Πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του Skoda Scala

4.537 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2018)

Η Skoda μόλις αποκάλυψε την πρώτη εικόνα από το τι πρέπει να περιμένουμε από την καμπίνα του νέου Skoda Scala. Το μοντέλο θα αποτελέσει την πρόταση της τσέχικης μάρκας στην μικρομεσαία κατηγορία και θα βρεθεί απέναντι στα VW Golf, Ford Focus, Honda Civic, SEAT Leon, Peugeot 308 κ.α

Tην πρώτη εικόνα, έστω και σε ψηφιακή μορφή, του εσωτερικού του επερχόμενου νέου της μοντέλου με την ονομασία Scala έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Skoda.

O διάκοσμος της καμπίνας έχει έντονες επιρροές από το Vision RS concept που έκανε ντεμπούτο στο Παρίσι σχεδόν ένα μήνα πριν. Συγκεκριμένα, το μοντέλο φαίνεται πως θα λάβει στις κορυφαίες εκδόσεις του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit μεγέθους 10,25 ιντσών σε συνδυασμό με μια 9,2 ιντσών οθόνη για το σύστημα infotainment, τοποθετημένη στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας σαν να αιωρείται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την Γερμανία, στις πιο φθηνές εκδόσεις, η οθόνη για το infotainment θα είναι μικρότερου μεγέθους (6 ή 8 ιντσών), θα είναι πάντα συμβατή όμως με τα Andoid Auto και Apple CarPlay και την Waze εφαρμογή πλοήγησης. Tέλος, η Skoda υπόσχεται ότι η καμπίνα θα εξοπλίζεται με υλικά υψηλής ποιότητας και μαλακά πλαστικά ενώ πλούσιος θα είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αφού θα εφοδιάζεται με τα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας του VW Group.
 
Η Skoda ανακοίνωσε ακόμη επίσημα οτι θα έχει μεταξόνιο στα 2.649 χλστ. βοηθώντας στην ευρυχωρία του μοντέλου ενώ το διαμέρισμα για τις αποσκευές θα έχει όγκο 467 λίτρων (1.410 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα). Γενναιόδωρες θα είναι και οι εσωτερικές διαστάσεις του μοντέλου για τους επιβάτες με την μάρκα να ανακοινώνει 73 χλστ. χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, που είναι ίδιο ακριβώς νούμερο με εκείνο της Octavia, ενώ ταυτόσημος είναι και ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών που ορίζεται στα 982 χλστ. (980 χλστ. έχει η Octavia).

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Scala θα γίνει στο Τελ Αβίβ στις 6 Δεκεμβρίου και το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2019.
 

NEO PROACE
NISSAN