Οι εικόνες προέρχονται από την ιστοσελίδα carscoops.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι εικόνες προέρχονται από την ιστοσελίδα carscoops.

Πρώτη εμφάνιση για το Volkswagen Taigo

7.505 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2021)

Την πρώτη του εμφάνιση χωρίς καμουφλάζ έκανε το νέο Volkswagen Taigo, πριν το μοντέλο έρθει στην Ευρώπη για να αποτελέσει τη νέα πρόταση της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία των μικρών κουπέ SUV.

Πριν από περίπου δύο μήνες η Volkswagen είχε δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα σκίτσα του νέου Taigo, επιβεβαιώνοντας τον ερχομό του μοντέλου στην Ευρώπη. Όπως είχαμε πει και τότε, το Taigo αποτελεί ουσιαστικά την ευρωπαϊκή έκδοση του Nivus, που πωλείται στην αγορά της Νοτίου Αμερικής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σήμερα, κατασκοπευτικές εικόνες, δείχνουν το επερχόμενο κουπέ SUV χωρίς καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο «συνελήφθη» κατά τη διάρκεια δοκιμών σε επαρχιακό δρόμο. Το μοντέλο διαθέτει προβολείς LED, χαρακτηριστικό που θα προσφέρεται ως στάνταρ, ενώ στη γρίλια παρατηρούμε την λεπτή LED μπάρα που πηγαίνει από τη μία άκρη, στην άλλη. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μέρος όπου τα LED φωτιστικά σώματα, ενώνονται μέσω μίας λεπτής μπάρας που δεσπόζει στο πάνω μέρος.
 
Η VW έχει υποσχεθεί ό,τι η καμπίνα του Taigo θα είναι πλήρως ψηφιακή και πως πλήθος συστημάτων υποστήριξης οδηγού και η τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας θα είναι διαθέσιμα. Οπότε χαρακτηριστικά όπως η οθόνης αφής για το infotainment και ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια, αλλά ως στάνταρ και άλλα ως προαιρετικά.
 
Για τους κινητήρες το μόνο που ξέρουμε είναι πως κάτω από το καπό θα δεσπόζουν TSI μοτέρ. Να πούμε πως το Nivus στη Λατινική Αμερική εξοπλίζεται με τον 1.000άρη τρικύλινδρο TSI των 116 ίππων. Το ίδιο μοτέρ προσφέρεται με την ονομασία «200 TSI» σε έκδοση που «καίει» βιοαιθανόλη και αποδίδει 128 ίππους με 200 Nm ροπής. Στις δυο περιπτώσεις, το κινητήριο σύνολο ολοκληρώνεται με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα.            
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το βασισμένο στο Nivus, Taigo, θα κατασκευαστεί για την ευρωπαϊκή αγορά στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσει στις αγορές στα τέλη του 2021.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL