Το πρωτότυπο που εμπνεύστηκε από τον Bowie

Πρωτότυπο με έμπνευση τον David Bowie

2.139 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2019)

Ο David Bowie εκτός από μεγάλος τραγουδιστής και καλλιτέχνης, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την κατασκευή ενός πρωτότυπου, το οποίο ήρθε στη «ζωή» από τον πρώην σχεδιαστή του PSA Groupe, Takumi Yamamoto.

Μάλιστα το αυτοκίνητο το οποίο χρειάστηκε να περάσουν 21 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστεί, θα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα 3D μοντέλο πλήρους κλίμακας, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης «Exposition Concept Car Paris» που θα γίνει στο Παρίσι από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου.
 
Αν και η ιδέα στο μυαλό του Yamamoto ξεκίνησε να γίνεται πράξη το 1997, το «DB Project» όπως ονομάστηκε, ολοκληρώθηκε μετά το θάνατο του Bowie στις 10 Ιανουαρίου 2016 και έτσι εκτός από ένα νέο πρωτότυπο, μπορούμε να πούμε πως μετατράπηκε σε ένα αυτοκίνητο που αποτίει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη.
 
Ωστόσο η κατασκευή του δεν ήταν τόσο εύκολη καθώς χρειάστηκε να μεσολαβήσουν αρκετοί παράγοντας για να ολοκληρωθεί. Μετά τη σχεδίαση στο χαρτί, ο Yamamoto με τη βοήθεια του πρώην συναδέλφου του στην PSA του Cyrille Ancely, δημιούργησαν ένα μοντέλο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια ο Alexandre Larnac ήταν αυτός που κλήθηκε να κατασκευάσει το αυτοκίνητο κάτι που έκανε με τη βοήθεια την εταιρείας Marie 3D που προσέφερε το μεγαλύτερο μέρος της εκτύπωσης.
 
Τέλος, ο Yamamoto ερωτηθείς αν βλέπει το πρωτότυπό του να εξελίσσεται σε ένα όχημα παραγωγής, απάντησε: «Γιατί όχι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ποια μάρκα θα αποδεχτεί αυτό το πρωτότυπο».   

Mercedes
citroen