Πρόσφατα ο Bollore αποκάλυψε ότι η Jaguar έως το 2025 θα έχει ουσιαστικά αλλάξει ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της.

Ψάχνει συνεργάτη για την EV πλατφόρμα η Jaguar

1.519 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

Η Jaguar είναι έτοιμη να αλλάξει κατηγορία στην αγορά αυτοκινήτου, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την στροφή της στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργάτη για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει.


Πολύ σημαντικές δηλώσεις για το μέλλον της Jaguar πραγματοποίησε ο επικεφαλής της μάρκας, Thierry Bollore, καθώς μετά την επιβεβαίωση της μεταμόρφωσης της εταιρείας σε κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκίνητων, γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργάτη για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει, δείχνοντας ξανά πως η πρόθεσή της είναι η διαφοροποίηση από τη Land Rover.
 
Πρόσφατα ο Bollore αποκάλυψε ότι η Jaguar έως το 2025 θα έχει ουσιαστικά αλλάξει ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της προσφέροντας στο κοινό ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πως η κίνηση αυτή θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί τις Tesla και Polestar. Παράλληλα ο επικεφαλής της βρετανικής μάρκας είχε πει πως δε θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα της Land Rover, χωρίς να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Ωστόσο μιλώντας στο συνέδριο επενδυτών της JLR, ο Bollore είπε ότι η Jaguar βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου να συνάψει συνεργασία με έναν εξ αυτών αναφορικά με τη νέα πλατφόρμα που θα βασίσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε το υψηλόβαθμό στέλεχος, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει πιο γρήγορα τα προϊόντα της, ενώ ξεκαθάρισε πως η επιλογή της πλατφόρμας θα γίνει ύστερα από την υπόδειξη του τμήματος σχεδιασμού.
 
Από κει και πέρα, ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας, Gerry McGovern, ενημερώνοντας τους μετόχους τους εξήγησε πως οι αναλογίες των οχημάτων της Jaguar θα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές των αυτοκινήτων της Land Rover, για αυτό και αναζητείται μία νέα, εκτός ομίλου JLR πλατφόρμα.
 
Τέλος σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ανάπτυξης μιας ολοκαίνουργιας πλατφόρμας από την Jaguar, ο Bollore το άφησε ανοιχτό, ωστόσο σημείωσε πως έχει λίγες πιθανότητες. Κλείνοντας ο Bollore ανέφερε στους μετόχους πως η νέα στρατηγική της Jaguar στοχεύει στο κέρδος έναντι του όγκου.

Hyundai
OPEL