Οικονομία στην κατανάλωση
Πώς καταφέρνει η Ford Mustang Mach-Ε να προσφέρει 600 χλμ. αυτονομία;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς καταφέρνει η Ford Mustang Mach-Ε να προσφέρει 600 χλμ. αυτονομία;

46.075 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2023)

Με έξυπνες τεχνολογίες όπως το 1-Pedal Drive, τα προγράμματα ECO και Whisper, το Cruise Control και τη λειτουργία pre-conditioning, οι πελάτες μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αυτονομία της νέας Mustang Mach-E.

Τα μυστικά για τον βέλτιστο τρόπο οδήγησης της Mustang Mach-E

Αν υπάρχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να πείσει ακόμη και τον πιο «θερμόαιμο» petrolhead να το αγοράσει αυτό δεν είναι άλλο από την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E λόγω της macho της εμφάνιση, την σπορ ταυτότητά της όσον αφορά στην οδηγική της συμπεριφορά, τις υψηλές της επιδόσεις και τέλος, την μεγάλη αυτονομία που διαθέτουν όλες οι εκδόσεις της, φτάνοντας ακόμη και τα 600 χιλιόμετρα.

H Ford, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι οι οδηγοί να μην έχουν άγχος για την αυτονομία του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου, παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο ενημερώνει τους οδηγούς για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ήδη υψηλές δυνατότητες αυτονομίας της Mustang Mach-E, με ένα πλήθος έξυπνων όσο και πρακτικών στην καθημερινή οδήγηση τεχνολογιών. Πάμε να τις δούμε: 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

1-Pedal Drive: To σύστημα που «αχρηστεύει» το φρένο

H πρώτη από αυτές είναι το 1-Pedal Drive, ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στον οδηγό, όχι μόνο να επιταχύνει αλλά και να φρενάρει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος να επιβραδύνει ενεργά το όχημα χρησιμοποιώντας αναγεννητική πέδηση. Αυτό βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία, χωρίς την συχνή ανάγκη σύνδεσης του αυτοκινήτου σε εξωτερική πηγή. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της φθοράς τόσο των φρένων όσο και των ελαστικών, το 1-Pedal Drive είναι ιδανικό για συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνές στάσεις/εκκινήσεις.

Επιτάχυνση με μέτρο με την λειτουργία Whisper - Κλειδί του Cruise Control

Η Mustang Mach-E μπορεί να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά με μια φόρτιση και να αυξήσει την αυτονομία που προσφέρει όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη λειτουργία Whisper που θα καταστήσει πιο ομαλή την επιτάχυνση, ενώ σημαντικά οφέλη προκύπτουν και στην περίπτωση αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προηγμένου Cruise Control της Ford, που διατηρεί αποδοτικά μια σταθερή ταχύτητα μειώνοντας την ανάγκη για άσκοπη επιβράδυνση ή επιτάχυνση.

Ξεπαγώνουν τα παράθυρα χωρίς τη βοήθεια της μπαταρίας

Επιπλέον, η προηγμένη λειτουργία pre-conditioning της νέας Mustang Mach-E, η οποία ενεργοποιείται με απλά βήματα, μέσω της οθόνης SYNC 4A ή μέσω της εφαρμογής FordPass, επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίζει τις ώρες αναχώρησης αλλά και να επιλέγει την επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα. Προσφέροντας ταυτόχρονα το πρόσθετο πλεονέκτημα του καθαρισμού/ξεπαγώματος των παραθύρων χωρίς την κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, παρά μόνο ενώ το αυτοκίνητο φορτίζει, η λειτουργία pre-conditioning προσφέρει τη δυνατότητα επίτευξης του επιθυμητού επιπέδου θερμοκρασίας στην καμπίνα ούτως ώστε το σύστημα κλιματισμού να μην χρειάζεται να λειτουργεί στο μάξιμουμ. Έτσι, κατά την οδήγηση, η διατήρηση μιας προκαθορισμένης θερμοκρασίας στο εσωτερικό επιφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, μεγιστοποιώντας περαιτέρω την αυτονομία.

Τα μυστικά για να κάνεις 600 χλμ. με μία φόρτιση
- One Pedal Drive: To σύστημα που «αχρηστεύει» το φρένο
- Επιτάχυνση με μέτρο με την λειτουργία Whisper
- Ξεπάγωμα στα παράθυρα χωρίς τη βοήθεια της μπαταρίας
Είσαι διατεθειμένος να «ψαχτείς» για να έχεις περισσότερη αυτονομία στο ηλεκτρικό σου ή θα επέλεγες κάποιο βενζινάτο για να μην έχεις κανένα άγχος για την αυτονομία του αυτοκινήτου σου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ALD KAI HLEKTRIKA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel